Jbg. Sedmicno min 600km preletin poslovno + privatno, mora se svasta desit. A i problem je kad krenes na put. Ako iz Tuzle krenes oko 5, do Sarajeva si za manje od 2 sata, gotov ni jedan kamion ne bude. Krenes oko 7 i u problemu si. I druze, ako je ogranicenje 60, vozi 60 a ne 40. Ogranicenje 80, dosta ih vozi 60 ili nize, i naravno da cu preteci. Treba uvest i kaznu za sporu voznju. Samo vrijeme putovanja kazu kojom se brzinom kretalo. 12 sati za 540km, prosjek 45 km/h.
Taj prosjek brzine je sasvim ok za nase puteve. Ako ce ti biti lakse, nisi jedini, svima je tako. Svi voze istim putevima kao i ti. Zamisli kako je tom kamiondziji npr koji jede i spava u kamionu ili nekome ko ne moze uz Bradinu brze od 50 jer je slabo auto a nema novca za bolje, jbg. Nego moj savjet ti je uzmi nesto za smirenje prije puta, imas i na biljnoj bazi i lagano. Nemoj alkohol naravno I tako jedno vrijeme dok ne odrvenis na te stvari. Valja ti se sacuvati dok ne krenu sijede, onda ce ti biti svejedno jesu li ispred tebe tri kamiona. Kao i tom djedu sto si ga obilazio. On je davno prosao to sto i ti, zato se i smije.
Ovo sa kamionima i kolonama je standard za nase ceste, a pogotovo za put Tz-Sa gdje imas 5-10 pravaca za sigurno preticanje, ostalo je rizik jer konstantno ide neko iz kontra smjera. Ako imas kilavo auto a pretices na tom putu, voznja je ko death race. Imas opciju da budes strpljiv ili da pretices kolone. Vozio sam obje opcije i 15 minuta razlike u vrh glave. Guzve ubiju razliku svakako. Ali eto, lako se iznervirat u saobraćaju, pogotovo kad zuris. Radije krenut u boljem terminu i onda stignes 30 minuta ranije sa normalnom voznjom, 10-20 preko ogranicenja.
Ja ne prelazim ouno ali razumijem kolegu jer isto popizdim i istih se situacijq nagledam. Neki dan sam ovdje kukao kako je neka glupaca napravila kilometarsku kolonu jer vozi debelo ispod ogranicenja. Isto, sve je vise situacija gdje ljudi zagrle ljevu traku i voze sporo sto na auto putu sto na magistrali kada imaju dvije trake, prije je to rijetkost bila. Sent from my iPad using Tapatalk
evo što kaze Selvin 15 minut gore/dole to je zanemarivo https://www.facebook.com/reel/282811531568367 malo sam pogriješio
Vidim ja nesto mi poznato, i mene su bas tu zaustavljali Ogranicenje 50, uvijek neko gusla, a cesta dovoljno dobra za 80.
dobro je kada se zavrsi na kazni, nedaj boze ovoga https://tuzlanski.ba/vijesti/crna-h...reci-u-dobrnji-povrijedene-dvije-osobe/974643
To je prosjek otvorene znaci ceste s autoputem, katastrofa smo. I da ne pomislis, ne vozim ja dosta preko ogranicenja, max +10 (sto kaze na granici kazne ili nista) pa da se kaze da divljam i glupiram se. Osim kad preticem, jer i cilj je sto prije zavrsiti preticanje. Drzim se ja ogranicenja, pogotov ako je naseljeno mjesto, ali vec kad izadjes na otvorenu cestu gdje je ogranicenje 80, nigdje kuce, nigdje nikoga, daj makar vozi 70 a ne 60. Drugi problem je ponasanje vozaca gdje imas traku za obilazenje, nasadi se u nju i vozi istom brzinom kao vozilo u desnoj i onda blokira sve iza sebe. Ako imas slabo vozio ostani u desnoj i lagano, a ne da blokiras sve ostale jer ti ne mozes brze. Kad vidim da se neko vuce 20-30 a ogranicenje 60 ili vise, uvijek cu ga obici preko pune ako je pregledan pravac, u krivini nikada. (pravac povis Olova prema Sarahevy, puna je ali je pregledan pravac i mozes obici bez problema, znam da je nekad tu bila isprekidana sad je puna). Isto jedna stvar koju sam primjetio, svaki put kad se radi ponovno farbanje ceste, u vecini slucajeva samo ukinu isprekidanu i naprave punu a znak ostane za dozvoljeno preticanje. (Majevica, na 4-5 mjesta gdje je bila isprekidana, sad je puna i ako je fin pravac i bez problema se moze preteci)
Razumijem da neko ima slabije auto, ali ako ti auto ne može razviti brzine po ograničenjima 60-80 km/h koliko i jesu max dionice na putu Tuzla-Sarajevo, onda vjerovatno imaš neispravno vozilo Pri tome ne mislim na prevoz gabaritnog tereta, mada na takvim vozilima obično ima istaknuta naljepnica sa ograničenjem 80. Kako ljudima auto kome izlazi crni dim iz auspuha konstantno i jedva ide može da prođe tehnički. Onda ova situacija s kamionima. Nije problem što kamion sporije ide. Problem je što kad je pravac on ubrza do te mjere da onemogući preticanje drugim vozilima, a onda opet na uzbrdici ide polako 20-30 km/h, a neće da se skloni. Dakle, nije problem ni to ako neko vozi malo ispod ograničenja, obiđeš ga u nekom trenutku, jer on drži svoju brzinu. Problem su ovi sa kamionima što stvaraju kolone i namjerno ne žele da rasterete saobraćaj. Što se tiče situacija za preticanje i nema ih baš puno, a nije ni bezbjedno, zbog nepreglednosti, uzbrdice/nizbrdice, većih krivina itd. Ali opet ima nekih što im se jako žuri, ti voziš po ograničenju ili malo iznad, a on se tik zalijepi uz tebe ne smiješ ni zakočiti da te ne udari. Još ako je mrak oni kineski ledovi direktno upereni u tebe zaslijepe te. Dakle, vrlo malo ljudi stvarno vozi koliko piše, ili baš brzo voze ili jako sporo, nema sredine. A i znakovi su malo čudno postavljeni, ide 40 pa nakon par metara 70 pa onda 50 i sl. Što se tiče otvorene ceste @AggressoR nisu mi jasni ljudi što plate autoput što ide preko Zenice i onda idu polako 60-80, ima i onaj stari put ako već ne žure, još će im ostati 6-7 KM Poseban slučaj su oni što se slikaju na zaustavnoj traci Samo ovih dana kako se vratih u Sarajevo nagledah se svakakvih papaka. Pa to 90% ko da nije uopšte uključeno u saobraćaj. Svaki drugi ili treći vozač gleda u mobitel ili telefonira. Niko nikog ne trpi nego se bijesno uvaljuje ispred tebe, neće niko nikog da propusti kad je baš gužva, stanu na sred ceste ispred semafora. Ja samo jučer propustih nekoliko vozila ispred sebe, a mene niko nije htio da pusti. Nema niko osjećaj za prostor da se negdje može skloniti, negdje su postavljena ogledala, niko u njih ne gleda uopšte. Recimo na kružnom blizu kuće na Hrasnom brdu jučer mi se jedan uvalio iz vanjske trake bez žmigavca i presjekao put umalo da me udari i još on meni svira Ili silazim dolje s Vraca išao neki TV da pogledam, jedva sam se uključio u saobraćaj, a tamo je veliko brdo i nepregledno. Bahatost i nekultura na visokom nivou, posebno u Sarajevu gdje je ionako ludnica svaki dan, bitno je da si što bezobrazniji i još ako imaš jako auto možeš voziti kako hoćeš. Zato meni će idući auto da bude SUV, čim papci vide da imaš masivno auto, sklanjaju se od tebe
Uvijek si znao pravi odgovor na trolanje, ali procitao sam ti post, nasao sam se 100x u istoj situaciji, i skontao sam da je vecina kamiondzija bezobrazna posebno na toj relaciji. Mislim da treba zabraniti teski transport preko Kladnja.
Ja sam ljeti vozario 40km do crikvenice i u sred turističke sezone kamioni naprave haos. Neće da idu auto putem za rijeku i idu magistralnom, plus ima i planinski prevoj sa sempetinama pa tuda mile 20kmh plus kada je se.petina ne može smotati iz prve ugl užas, tako da nije jedino kod nas, gdje je magistrala mora biti kamion i zastoj. Neki kamioni idu 90kmh na pravcima ljudi ih lome u krivinama. Meni su gori ovi retardi sa malim autima sto ne znaju voziti pa vozi ispod ograničenja pa na izlazu iz krivine kad skontas da će dodat gas on nesto krene kočiti. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Najjace je kad ima slab motor pa u petoj pokusa preteci uz brdo dok se iskopelja prodje citava dionica.
Šparaju cestarine, ali nisu oni krivi, tako im gazde nalože. Ujedno sporije voze pa i goriva manje potroše.... Sent from my SM-S911B using Tapatalk
A ovo za slabe motore, danas je vecina novih auta sa malim kubikazama, dobar dio su troklipasi, tako da se navikajite na spora auta na cestama, odnosno auta sa slabijim ubrzanjima.
Mogu i oni solidno povuci na nizim brzinama sa automatikom i ako nisu pretrpani. Ali to je rijetkost, vecina je manual sa svakako puno duzim brzinama a 99% ljudi ne vraca nikad za dvije nize.
Upravo. Kod mene 1.6 atmosfera pa prestignem sta se može uz bradinu ga na 90-100 drzim takve motore samo treba razvuc jer snagu ostvaruju na oko 4k obrtaja. Ovi 1.0 turbaci imaju još veći obrtni moment Sent from my SM-S911B using Tapatalk
1.0TSI sam vozio sa DSG-om i od 0 do 80 je sasvim zivahan, raspon momenta je ocajan ali mjenjac ga vadi debelo, kratke brzine i jos ga vrati dvije nazad dok trepnes. Manual nisam probao ali ovi sto jesu kazu da je patnja ziva u odnosu na dsg. Naravno nikad u zivotu ga ne bih kupio, na autoputu je beskoristan sa bilo kakvim mjenjacem.