Ma I na auto putu može ići 120/130 ali da je patnja jest, ja kontam mjenjati auto samo radi toga Sent from my SM-S911B using Tapatalk
https://www.zenicablog.com/foto-teska-saobracajna-nesreca-na-m17-u-janjicima-jedna-osoba-poginula/ Treba nama pameti u vožnji, ne konja.
To ona Astra 1.6? A za sta bi je mijenjao npr? Evo ja nemam blage veze sa ovim danas autima sta uzeti, a da nije dizel. Gledam i BMW poceo sa tri klipa 1.5 motorima, bogohuljenje
Moze se 130 nabrati i sa 50 konja ali druga su vremena, nesto sto ne moze lagano potegnuti od 100 do 150 je danas opasnost na cesti, i za sebe i za druge.
A I ja sam na kraju odustao. Ova Astra kakva god da je ima provjerenu historiju I ok kilometrazu. Konto Mercedesa w211 ali benzinaca nema, dizela me strah toliko starog. Onda mi jedan volvo izmace u dan a on mi se bas svidio, razocaram se I kupim biciklo Ma stres je kupovati polovan auto, možda dogodine opet krenem gledati. @XTRage protjera ga ti ko da se svak utrkuje sa autom. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Kako se vozi, i kamiondzije lude, i jos pogotovo ljeti vece guzve i ludi ceski turisti, milion puta sam bio u situaciji da bi sa sporim auto najebao.
Bolje je definitivno sa jacim. Ali vjeruj da je do vozača. Ja sa svojim autom znam šta mogu sta ne, kada vidim da ima prostora idem u preticanje, kada vozim nesro sa više konja što puta preteknem gdje sa astrom ne bih mogao nikad. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Jučer ograničenje 80, ja vozim 80 i šleper me pretiče na punoj u krivini. Što je još žalosni je, otišao od mene nekih 200tinjak metara i vozio istom brzinom kao i ja. Žao mi samo što nemam dashcam da ga prijavim policiji, medijima i vlasniku. Smeće jedno ljudsko koje ugrožava tuđe živote.
To je dobro auto, ne bi trebao biti problem ni sa dizelom. Oca su bili naveli da izvadi DPF, a nije trebalo, samo čišćenje i regeneracija. Bez obzira na to, taj W211 E220CDI 2004g. što je imao je još na cesti, vidjeli ga prošle sedmice, limarija ko što je i bila.
Ma vozao sam ovih novih prdavaca, sve je to OK dok se ne ihvatis brda, pogotovo ako si natovaren... jebu ih zakoni fizike jednostavno... Nego ko mi od kolega moze provjeriti koji mi tacno akumulator ide u auto, ovaj kao da je malo popustio, pa da planiram budget za zime
Ma nije problem ni 3 cilindra ako ima kubika. Na 3 cilindra se i jest preslo zato sto se moze ostvarati bolji obrtni moment nego sa 4 u istoj kubikazi. Zato su troklipci sve ovo nesto oko 1.0 pa do 1.5 max i onda kao mahanišemo troklipce a ustvari mahanisemo male kubikaze. Bio je troklipac i prije pa nije bio loš. Mali japanci do 1.0 sa tri klipa odlicno vozili mala auta od 500-600-700kg vrlo zivahno i uz malu potrosnju i onda se neko sjetio da to treba gurat u veca auta. E tu je greska a ne u tri klipa. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja sam prije mjesec dva uzeo Azdome dash cam gs63h sa aliexpress bila neka ponuda izaslo me 33 eur. Super stvarcica kabel fino razvuces da se sto manje vidi skopcas na upaljac ili usb, ubacio 128gb micro sd karticu i ozezi. Dobra stvar ima motion detection ako te ko udari na parkingu i sl snima automatski i spasava video. Prijeko potrebna stvar jer je puno debila za volanom na svakom cosku. Nego da usput pitam majstore. Cuje mi se lupkanje kad vozim cca 80 ono kao nesto na tocku pretpostavljam nazad mada nema veze sa tockom mislim jer je i na zimskim i ljetnim gumama isto. Kad ubrzam frekvencija lupkanja se povecava kad idem brze ili sporije ne cuje se. Kontam zadnji diskovi vidi se kontaminacija po njima one linije, fabricki su auto presko 53tkm narucio sam svakako komplet zadnje kocnice jer cuje se i lagano struganje diskova pri kretanju. Mislim da jebe ono auto hold uvijek mi je upaljeno pogotovo mozda zimi lose. Auto ne trese pri kocenju koci dobro.
https://www.ebay.com/itm/2561727181...FicWUV4TPe&var=&widget_ver=artemis&media=COPY Meni ovo izgleda dobro za Mercedesa.
A kako ce ti diskovi lupkati dok vozis i ubrzavas? Ne okreću se oni Mozda je lezaj, jer kazes da prati brzinu okretanja. Mada je mala kilometraza za njeg ali ko zna.
Okrecu se diskovi naravno. Vjerovatno si ih pomjesao s disk plocicama. Moguce je da disk plocice lupkaju u svom lezistu ako su diskovi hrdjavi i neravni pa u toku okretanja stalno pomjeraju disk plocicu u njenom lezistu medjutim ako je ovo navedeno zaista problem lupkanje ce da prestane istog trenutka čim se samo malo pritisne kocnica jer ce kociona kljesta da zgrabe disk plocicu i nece moci da se mrda u svom lezistu. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ma ja, otiso sam na plocice jer je spomenuo struganje pa sam skonto da misli na njih. Mada je mala vjerovatnoca i da diskovi bas tako lupkaju na odredjenoj brzini, a brze ili sporije se ne cuje.
Njemu se hitna sklanja da prođe https://www.facebook.com/100066893104857/posts/811269411112822/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v