All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. SamiRX-8

SamiRX-8 Komšija

Otišao i vratio se iz Sresera, granični prelaz Neum super, nije bilo gužve nikakve. Danas u povratku isto tako prvi na graničnom, mašio sam gužve u Mostaru, valjda bili i skokovi nisam siguran, onda udes Srednje puštali naizmjenično, par minuta čekanja. Još jednom sam se uvjerio da ne treba putovati nazad za vikend ako se ima prilika, šlag na tortu vašar u Đurđeviku. Žao mi ljudi koji su išli prema Sarajevu, kolona je bila kilometarska.

2. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Na kraju ipak Škoda i dizel.

1.9 TDI, 77kW, BLS motor, presla 258000km, 2009. godiste, uvezen u BiH 2019. i od tad kod jednog vlasnika, stariji gospodin, od sina dobio noviju Škodu pa mu ova nije trebala.

Radjen veliki i mali servis, servis klime prije mjesec radjen, garazirana.

Ovako naizgled limarija je top za godiste, nije udarana, nema znacajnijih ogrebotina.

Za opremu nisam ni pitao meni je samo klima vazna, al vidio kad sam uzeo da ima tempomat, parking senzore nazad, grijanje sjedista, Zeder...

Jedino zadati dubinsko i fino oprati i ide na test do Makarske prekosutra :D[​IMG]

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

ibran, zippoo, kvaju and 7 others like this.
  3. dino73n

dino73n Veteran foruma

Nek je sa srecom!

Sve je top samo taj BLS nije bas omiljen kod naroda radi DPF sto ne znaci da je raga od motora. U njeg uvijek obavezno 5w30 507.00 i gas.
    Mnogi u njeg sipaju 5w40 505.01 sto nije ispravno pa obrati malo paznju na to.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

dams82 and Ajdin87 like this.
  4. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Hvala puno, ovo za ulje nisam znao, hvala.

I ovaj ima DPF jos uvijek, tako da me vjerovatno nekad ocekuje ta igranka s obzirom na moju voznju, vecinom posao-kuca, 7 km u jednom smjeru u spici, zivim na brdu, i rijetko kad prelazim preko 10k godisnje :D

5. dams82

dams82 Overclocker

Sretno druže. Imamo jednu takvu na održavanju mnogo godina. Isto godište, isti motor, skoro sam joj već drugi put radio veliki servis. Jedino je FL model, ali sve ostalo je isto. Dosta zahvalno auto...
    Pošto je tale prešao na pežo sad ti možeš sa dmr da snimaš klipove sa malom potrošnjom, to nam najviše drži temu živom

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Ajdin87 likes this.
  6. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Haha, hvala puno, ne daj Boze da ja snimam potrosnju, ako uspijem naci dionicu da je ispod 8L, ide snimak :D

dams82 likes this.
  7. dmr

dmr Veteran foruma

Ja ne mogu nabiti preko 8l da se na glavu nasadim, jedino ako vozis prosjek 5km/h :D

Ajdin87 likes this.
  8. dmr

dmr Veteran foruma

Ma skoda zakon al samo ovaj model haah :D

text symbols letters

Ajdin87 likes this.
  9. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Sretno i da se navozaš :)

Ajdin87 likes this.
  10. Ajdin87

Ajdin87 Aktivista

Hvala vam :)

@dmr bit ce i facelift pa i dalje valjda nekad :D

11. dmr

dmr Veteran foruma

Haha, ma odlicna i ta. Ja prije nego sam kupio FL vise mi se svidjala ta :D Sretno!!!

Ajdin87 likes this.
  12. selvin

selvin Moderator

Neko je skoro trazio mladjeg karavana automatika do 30k:
    https://olx.ba/artikal/62905477

I ovo je uvoz, ali eto dobra mu je cijena i oprema ako su kilometraza i servisi ok. Mozda neko sa travnicke regije ima iskustva sa glavurdom? :)

13. dams82

dams82 Overclocker

To se druže ne kupuje, Ford isključivo s manuelnim mjenjačem. Mjenjač powershift je odličan za voziti, ali nepouzdan, kvarljiv i teško se popravlja. I kad se popravi uglavnom ili je nema ili je kratka garancija.

Reznor likes this.
  14. selvin

selvin Moderator

Nije kod nas nijedan automatik na glasu jer nam dolaze vecinom pregazena auta. Znam da je powershift bio na najlosijem glasu prije, ali ne znam odakle mi u glavi da su od 2016 ili tako nekako ispravili neke boljke? Mozda sam pomijesao s necim drugim... Ako je jos uvijek smece, onda bolje ne cackat mecku, pogotovo jer je uvoz i vjerovatno nije servisiran mjenjac.

15. Ekstrauterina

Ekstrauterina Aktivista

Zar nije suhi powershift samo imao problem, onaj sto ide u fieste i sl. sa manjim motorima?

Qler likes this.
  16. selvin

selvin Moderator

Evo i ja sad malo trazim, ipak je bio neki upgrade oko 2016 ali nije da nisu imali poslije kvarova, samo mnogo manje. :D A najveci problemi i jesu bili na fiesta/focus prvim verzijama dry powershifta, ali nije se ni wet poslije proslavio posebno.

Ekstrauterina likes this.
  17. dams82

dams82 Overclocker

Jeste od 2016 doživio kao neki upgrade, ali i dalje nije za preporuku. Radio ga je getrag, inače rade dobre mjenjače, ali ne znam zašto su za ford toliko fulali....
    Nije ni dsg neka velika sreća, ali bar ima mnogo ljudi koji popravljaju, ima dijelova i nije mnogo skupo kao za powershift. Aisin radi dobre automatske mjenjače, ugrađuju se u psa vozila....

Ekstrauterina likes this.
  18. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Da zapalim malo.

19. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam i ao powershift skoro 6 godina. Iskreno, održavanje, i miran si. DSG ništa nije pouzdaniji.

20. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Najbolji “pravi” automatici su ZF i Aisin. Ostalo, slabo.

DSG je bi trebao bit dobar danas nakon toliko godina proizvodnje. Mada znajuci koliko sad proizvodjaci stede na kvalitetu, ne znam ni to koliko je tacno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

dams82 likes this.