Otac i ja gledali sinoć, evo našli petlas 225/50/R17 145 KM dot 3224 akcija neka, mislim da se bolje nije moglo naći, Sava u volanu je 185 KM. @dino73n hvala ti puno na ponudi, nisu loše gume gledao sam, ali sad baš sam gledao da nađem što povoljnije nisam s finansijama najbolji. Ionako će se mijenjati nakon koju sezonu, bolje da su uvijek svježe.
Je li sava Hp2 sto si gledao? Cijena bude negdje oko 150km do 9 mjeseca i onda samo naglo dignu gore.
Sava uopšte nije toliko losa guma. Meni su oba seta 2019. vakat isto mjenjat, mada ce jos ovu godinu ova sava iako sam vec prošle zime osjetio da ne drži kao prije. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ako sve bude kako treba, na ljeto uzimam nove ljetne gume, i ove cu ako nekome trebaju dati. DOT xx23 (ne znam tacno sedmicu) vozene prakticno samo ovo ljeto. 245/35 R20 i 275/30 R20. Ovo je plan za sad ako se slucajno sta ne promijeni.
Jest upravo ta. A u unitrade je All Weather 98V XL 211 KM @Haker ma i ja bih ostavio još ovu sezonu, ali ja nemam gdje lagerovati ljetni set, puna garaža gluposti raznih, zato vozim samo jedne pa ću radije svaku sezonu-dvije mijenjati i uvijek imam svježe, a dobre su Sava sigurno, nego to je trebalo na ljeto uzimati. Doduše tad je bila tanka ponuda barem za 225/50/17.
Dobra je Sava za nase uslove, pogotovo ljetna. Mislim da je svako drugo auto sa nekom verzijom Save. Nego jel do mene ili su cijene guma jos otisle gore?
Nevjerovatno dobri rezultati pirelli-a, da guma istovremeno bude tako dobra i na suhom i na mokrom i na snijegu, ali se nazalost trosi ko sapun.
Moj brat je imao Sava uhp2 ljetne, 225 45 17. Loše gume haos. Klizu samo tako. Sad dunlop i nema problema.
Sava je totalno nepoznata van balkana, trista boljih guma za iste pare ali daj balkancu ono za sta je cuo.
Ja sa zimskim Sava UHP2 nikakvih problema nikad nisam imao nigdje se popeti a pogon je na zadnje tockove. Ljeti furam Conti. Druze bjezi od Petlas drugarski savjet, ja sam ih bacio u smece godinu i po stare bile(dobio ih na autu). Ljetni Petlas je mozda ok, ali zimski je smece tesko. Sava je ultra premium zimska guma za isti.
Da ali ja sam sumnjičav jer su nam ljeta postala tropska. Ne mogu da vjerujem da ih npr ovo ljeto ne bi prilično ostetilo. Inače ja bih prešao na njih ali većinu kilometara od ovih 6 do 8k sto predjem je ljeti Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Gledam malo. Ovo detaljnije, pa nije bas da je novi kralj. Hajd prvo je druga dimenzija u odnosu na proljetni test, pa tu rezultati mogu varirati. Međutim, a ovom testu su u potpunosti izbacilo Value kategoriju, gdje je Pirelli bio među najgorima i što im je bila ahilova tetiva. Naravno, kad makneš to dobiješ najbolju gumu, pa dok traje, traje. Meni bi ona godila, 8 do 10 hiljada godišnje prelazim međutim slabo je kod nas ima, a i cjenovno mislim d sje bila skuplja vs Conti koji sam na kraju našao kod dobavljača u Zenici gdje su mi odmah i ugradili. Ja sam zasad zadovoljan, nadam se da će tako i ostati.
Tako se radi testiranje guma, na osnovu ovoga sam prošle godine izabrao Hankook i nisam se pokajao sve je tačno tako kako je navedeno, isto tako i za Vredestein. @Haker vole se potrošiti ljeti, nije definitivno za tebe, recimo neka luda kombinacija: ljetne od maja do oktobra, ostatak all season
A to da. Ove godine je dole kod vas bilo brutalno. Ali nije nikad dosad, za nadat se da je ova godina bila izuzetak. Sent from my iPhone using Tapatalk
Burazer je zadovoljan zimskim Sava gumama, ali ljetne su mu bile katastrofa. A starom sam kupio 4 Kumho prije mislim dvije godine, zimske, a ljetne ima neke raspar, dvije general tyre, i dvije ne znam ni ja... skpa mu dimenzija 215 50 R17.... samo kod njega je problem drugi, on za citavu godinu predje max 7k, i to kad brat i ja nekad uzmemo auto da provozamo, mijenja ulje i filtere radi godinu dana, nikad km nije docekao. Voza Astru skoro 10 godina (Astra J) kupio sa 55k km na satu mislim da jos nema 110... propade auto od stajanja Sad ga nagovaramo da uzme all season gume, proda jedan set felgi i guma, i da je miran. Ne isplati mu se dva seta... ostari guma, a ne predje ni 4k km... (zimski set su mu 16ke, to sam mu ja sredio felge i gume)
Bude li smeće dogodine ide Sava ili nešto bolje. A jesu svi našli pisati o gumama kad sam ih već naručio
Pa cijela poenta je da ne moram kupovati dva seta i zajebavati se oko mijenjanja. Sad me kaci oba seta promjeniti, veliki servis plus jos neke sitnice, sve se potrefilo. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ma ove nisam ni vozio auto sem na more i nazad. Jednostavno svuda gužve plus hiljadu stepeni @zoi kod tebe su conti? Sent from my SM-S911B using Tapatalk