All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Moze 3 sata bihac-sarajevo, isao sam kao suvozac za toliko, ali i vozi se 150-160 gdje se god ugleda malo cistog puta.

2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Vi stvarno niste svjesni kako neki ljudi blentavo voze… vjerovatno jer tako nesto nikada ne biste uradili. Pa sjecam se ovog druga, ide na more i svaki put mu je cilj da obori rekord, kao da igra igricu, ide koliko moze bukvalno, na ivici proklizavanja guma..nimalo mi nije bilo ugodno biti suvozac na jednoj kracoj dionici gdje mi je ‘dokazivao’ i nakon toga nisam htio da se vozim sa njim. Sreca nije zglajzao, smirio se ima nekoliko godina.
    A jednom sam vozio za bl, preko vlasica, poprilicno brzo, dakle da sam koliko toliko siguran da ne proklizem u krivinama i zalijepi se neki kombi za mene a na kraju me i uzme na nekom pravcu da bih nakon par min naisao na oblak prasine, na ulazu u neku naselje ovaj sletio sa puta, prevrnuo se kombi.. vidim on stoji pored, kontam ziv je, i produzim :D
    Tada sam imao neku curu u bl, ja dodjem za 3.5h (sjednem da jedem u Travniku) iz sa, a ona kada dolazi 5.5h :D

Last edited: Feb 6, 2025
    hurmash1ca likes this.
  4. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

3h i 120min haha ili ako mu je rodjak Ramo Isak pa helikopterom. 90 kmh prosjek je dobar prosjek za autoput jer nigdje ne vozis da nema tunela ograničenja baustele i sl. Haj milion radara na toj dionici a ko pozna tu dionicu zna kakav je put od kanonika tj viteza do recimo Jajca prolazis kroz milion carsijica svaka ima kruzni semafor tako da nema jebene šanse jedino ako si Carlos Sainz.

Bio_Sam_Zmijanac likes this.
  5. Aldiin

Aldiin Overclocker

Kao neko ko stalno ide Bihac - SA 3 sata je moguće, ali moraš biti dobar komad budale i da ti se poklopi da nema guzve.

Najveći problem je dionica Turbe - Vitez (izlaz). Veoma naseljeno mjesto, ,ugrozavas sebe i druge.

Veliki dio ovog puta je ravnica i to dobra, (nenaseljena) .

6. Mujka

Mujka Komšija

treba uvest još kategorija za kazne
    40+ 800KM 3 mjeseca
    50+1200KM 4 mjeseca
    60+1600KM 5 mjeseci

u slučaju ponovnog prekršaja x2
    pa bi bilo za te tarzane i debile

800 1600 ...

7. mobsterc

mobsterc Overclocker

E cuj 90 dobar prosjek za ap :D

8. AggressoR

AggressoR Komšija

90% puta BL-Doboj je autoput, zasto nije moguce? Jedino ako racunas sami CENTAR BL i sami CENTAR Doboja.
    Od staze u BL do naplatni rampi Kladari oko 30-35 minuta licno bio s osobom u vozilu, gotov citav put imam snimljen.

Tuzla - Doboj, meni je manje od 50 km (do mosta u Doboju), jedino ako moje mjesto ne spada pod Tuzlu. I ja se ne moram jebavati s semaforima kad krenem, ne moram proci pola Tuzle da bi izasao iz nje.

Nekad trebas prihvatit da nisi upravu uvijek, izgleda to kod tebe ne postoji, posto vidim na svakoj temi pokusavas ispasti najpametniji.

9. selvin

selvin Moderator

Hahahaha, de ne izvaljuj se, prosjek 212km/h na autoputu jedino s neverom.

A i da je 50km do Doboja iz Tz a nije, znas li podijelit dva broja? To je 100km/h prosjek za 30 minuta. Prvo je nemoguce na tom putu, a drugo kazes da je to bez voznje preko ogranicenja. :D

Nisam najpametniji, ali od ljudi koji ne znaju podijelit dva broja sam mnogo pametniji ;) Uostalom, alergican sam na gluposti pa mi je zao sto ti se javljam stalno jer ih stalno pises.

10. AggressoR

AggressoR Komšija

To ako tvoje vozilo ne mozes drzati brzinu od preko 200 km/h duze od 2-3 minute nije problem kod drugih vozila.
    Nekad ako se vidimo, ja ti pokazem snimak koji traje oko 20 minuta (nije citav put snimljen) gdje kazaljka ni u jednom momentu ne ide ispod 210 km/h.
    (ne smije javno postavit video jer se vidi osoba za volanom)

11. Haker

Haker Veteran foruma

Ja mislio ovdje odrasli ljudi :D

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

12. Qler

Qler Veteran foruma

Imam video kad kreće iz Bihaća i kad dolazi, sve dokumentovano. Nije političar :) nego su su druge radnje u pitanju :) al to je vožnja u cca 2-3 ujutro, I koliko se može voziti maximalno

13. AggressoR

AggressoR Komšija

Prevario si se. hhh

14. selvin

selvin Moderator

Prosjek bio 210, sve jasno :) Kad se napravi autoput, jaran ce na moru bit za 2h :D Pola sata do Doboja po makadamu i jos 1,5h za 300km do mora i to je to. Sta god da ste vozili, nemoj da bi tu raketu prodao :)

15. AggressoR

AggressoR Komšija

Necu za 2h, mozda za 2.5h uz odmor.
    (valjat ce i to snimit)
    Nije raketa, ali jest ono sto sam tad htjeo uzeti i sto jos uvijek zelim vozati.

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Vala ste imali srece da 20min nema nijednog auta pa da ne spadne ispod 210. Da se moze voziti brzo, moze, ali bas da ti to prosjek bude moras dosta puta voziti 250 jer svako malo nako se prestroji ili gusla 120 lijevom pa dok mu izblinkas da se skloni…

17. selvin

selvin Moderator

I da pocnes mjeriti prosjek kad nabijes 200+. A ono dotad zaboravis i brojis da si jos u BL. I prije naplatnih u Doboju resetujes i brojis da si stigao. I tako onih 106km udaljenosti skratis na 80km autoputa gdje nema stajanja i u realnosti imas prosjek 160 pola sata. Tako jedino moze, i to po noci. :)

18. AggressoR

AggressoR Komšija

Jesi se vozio tim autoputem? Rijetko neko koristi taj put, pogotov jos prije. Znao sam proci citav put i naletit mozda na 10 auta. Prosle godine, od ulaza kod Doboja do silaza u Laktasima, naletio sam na 2 auta u mojoj traci. prazna, nedjelja.

19. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa ako nema saobracaja, moze i veci prosjek da bude, nije to toliko problem, ima dosta auta koja mogu drzati 200-250 po ap, ne treba ti supercar, ali to je tako nesto gluho doba noci kada nema ljudi i po meni jedino relativno ok ako imas takve ideje, makar to odradi kada je velika sansa da nema nikoga

20. mobsterc

mobsterc Overclocker

Vozim se cesto u zadnje dvije godine, raznim danima, nije neka guzva(prilicno je pusto), ali ima auta(drasticno manje nego npr sa-ze).. to kako je prije bilo ne znam.

taj ap je 73km, ako ne pada ispod 210, za manje od 20min ga prodjes, znaci ne bi ti ostalo viska snimka :D

Last edited: Feb 6, 2025