Od do. Ko da je u Arapa bio a ne u Francuza. Placen skoro 40k a realna slika jedno 15k. Jedino sto je to skup model i ima strasne opreme al primjerak je ocajan. Nemas u sta pogledat i rec e ovo je top. Mjenjao mu i zadnje disk plocice pa mi trebao onaj lopov saraf da skinem tockove. Otvorim gepek i zavucem se u prostor rezervnog tocka da uzmem lopova kadi tamo slomljena dizalica i iskrivljen kljuc za tockove. Znaci nema segmenta koji je prezivio. Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
To sto je ispoliran spolja ne znaci nista. Svako auto kod svercera izgleda tako pri kupovini. Od 2002 do 2022, sve novo bez packe. Auto moze biti bez packe samo ako nije vozeno, neko drzao u garazi i nikad nije parkirao na javni parking, tj. drzao ga za izloga onako, eventualno po livadama parkirao kao krkan da mu ga ko ne ogrebe. Uostalom to spolja nema veze s kvalitetom. Propadanje interijera je najcesce zbog nekvaliteta ali naravno ima i do korisnika i/ili do kilometara. Ovo sto sam vidio kod vise primjeraka je definitivno los kvalitet.
Pa nije mercedes da nakon 500k izgleda kao nov iz fabrike, normalno da ce francuz za godinu dana da propadne, evo mom otpadaju dijelovi, ne moze se poliranjem sakriti velika kilometraza. Sjecam se kad sam oktaviu kupovao na 380k ova moja nema packe, gledao jednu od 180k kod prodavača, zamisli udubljena plastika na vratima od vozaca zbog naslanjanja lakta.
Glupo trolanje u prvom dijelu, mozes ti to bolje. A za drugi dio, plastika je opet interijer, samo potvrdjujes sto sam napisao.
Pa ja hocu da kazem da je stanje interijera odraz radnih sati i pređenih kilometara automobila. Ova octavia sa udubljenim plastikama je vjerovatno imala 600k.
Ma skripi i ta octavia na 150-200k, ne treba joj 600k. Stanje interijera je prvo do kvaliteta, pa do korisnika, pa tek onda do kilometara. Imas auta sa 500k ko nova, i takva auta ces rijetko naci ishabana. Zato imas i ona sto vec sa 50k sve pocinje da skripi, da ima lufta, izlizana sjedista, oguljen volan, itd, taman da ih pazis i mazis i drzis u dnevnoj sobi.
Ili ako je zensko vozilo pa razne kremice i losioni uniste sve sto dotakne Ma eto Audi se vodi kao premium, samo izguglaj dashboard rattle, godinama problem u svakom modelu.
Možda u ovim novijim, u mom A4 B8 se jedino čuje panorama, rekli su mi treba to rastavljati, ali ako prestane raditi, mada i to jako rijetko se čuje.
Ma tuga je sta rade, pricali smo prije par mjeseci, auta 200k skripe kao najgori plastikaneri https://youtube.com/shorts/DSh7Bmorx9k?si=dWtXMPSVJqtATdva
Doduše i to, ali hajd da ne racunamo te hajvane, nego pricamo o klasicnom trošenju, recimo meni je interijer Peugeota 307 odlican u C klasi, kada vidim danas ta auta nakon 23 godine eksploatacije.
Na vecini vozila se pocne cuti panorama. Jbg plasticni klizaci-drzaci + nase ceste s rupama savrsena kombinacija. (S vremenom na vrijeme dobro je podmazati citav mehanizam)
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hr...la-do-stola-po-voce-i-povrce/250208045?widget Inače vozi suprug Branke Sovrlić
Danas sam probao, meni treba 1 min i 20 sekundi od 130 do 190 km/h, tako da sam ja jos tromiji od testova.