razlika je brate velika u prostoru. Dijecija kolica, koferi, dzidze, sve stane jos ima super prostora pozadi. Bio sam "primoran" kupiti, ali se i ne kajem
To je zabluda. Karavan iz D segmenta ima više prostora, ja imam karavana iz C segmenta a vozio sam i SUV veličine tiguana i isto prostora imaju. Jedino radi visine je lakše staviti sjedalicu ali brate nisi ubogi invalid. Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Ma nervira me sto ukidaju limuzine, Passat, Mondeo, Talisman, 508, sve to ode radi SUV-ova... Ja nikad ne bi uzeo npr GLE pored E klase (ako hocu SUV onda bi opet radije all terrain E klasu) od terenaca, LandCruiser, G, Land rover, to brate, a ne ove poluproizvode kao Kida sportage, Tucson, Tiguan, Kuga, 3008.. Evo jaran prodaje 3008, 2018 (ili 17a) godina, ima opreme kao u prici, ono bas sve, od panorame, masaze u oba sjedista, ma sve, ali pogon na prednje tockove... i sta on sa tim autom moze sto ja ne mogu sa Mondeom? Nista.. samo mu gume skuplje i lakse ce se zaglaviti u snijegu jer se moze vise nasaditi...
Ma nije samo to. U suv kaže 500l ali nekako nije dug a visočiji po meni to nije iskoristivo kao u karavana 500l. Bolje da je dug Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Onako kroz razgovor sa ljudima koji imaju ili bi voljeli uzeti Suv, gledaju ga kao sigurnije auto u odnosu na klasicnu "Golf" klasu, a onda i statusni simbol. Kao sto je iphone u svijetu telefona, skupa furka koju moraju imati svi iako vecini ne treba. To da je guma za Suv duplo skuplja i sto se placa skuplja registracija saznaju kasnije. Ili stave na Q5 Linglong gumu i nadaju se da niko nece vidjeti
Kontam svog cacu satranih kukova sto vozi CX-5 ali ove momcice od 20-ak godina nikako. @Haker pa da, nominalno slicna zapremina a u stvarnosti 30% manje.
Pricajte sta hocete, kad je bila blic snijezna oluja ovdje prije 3-4 god, pocetkom novembra palo metar snijega za jednu noc. Moj xc60 awd najpopularnije auto u komsiluku bilo, 20 auta sam iz jarka izvadio. Nema teorije da uzem ista manje. Trenutno mazda cx-60 favorit.
Ma glupost. C segment (ako ne grijesim, BMW 3, C klasa, A4, Insignia, Mondeo...) je sweet spot... a ovi ga ubise.
C segment je golf ili ti ga golf klasa. A ubilo ih je tržište, da se prodaju ne bi bili ubijeni. Očigledno trošak koji se uloži za razvoj novog modela ne prati više dobit. Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
Upravo, neki dan slušam Rimca, za par godina će većina ljudi auto rentati, Ala sad ove E-skutere. Sent from my iPhone using Tapatalk
da se i ja malo nadovežm na ovu priču suv vs limuzina, po meni limuzine ako gledamo unazad 10g su bile više naprednije sa thnologijom u odnosu na suv, konkreto ja kada sam gledao q5 bio mi je unutra generaciju,dvije stari u odnosu na a6, onda sam probao oba i a6 dosta udobni, tiši i na kraju sam uzeo a6 Sada je situacija malo drugačija suv vozila prate limuzine dosta su radili na njima i svega tu ima pod tim imenom suv, ali veliko vozilo teško bez 4 pogona nebih ni pogledao a kamoli kupio. Prije par dan sam vozio u novom q7 za sarajevo i kasnije do mostara, dosta su odmakli od q7 prije 10g koji meni imao osjećaj kao da se vozim u busu, ovaj novi stvarno prati u svemu a6 ili a8 sa tehnologijom, udobnošću poprilično tih i sl. pored ovog gore da je lakše ulaziti ja bi dodao isto kada je snijeg suv su dignuti i pogoni na 4 lakše se nose zato što ne guraju taj isti snijeg i sl..
Za profuckane stotine miliona poticaja i dzabalana zemljista uz pomoc stranke. Ali trebat ce 10-15 godina da neko drugi dodje na vlast pa krene mesti hadeze otpatke.
Kakav crni cnijeg, em što ga godinama nema em ne znam kuda voziti da dođeš u situaciju da zaglaviš radi dubine snijega. Tačno sljedeći set guma all season i to one naklonjene visočijim temperaturama. Sent from my Pixel 5 using Tapatalk