@forzamilan evo ga Znaci nov, nov, čovjek ga par puta provozao dobije dijete i stoji mu dvoje godine. Prije njega probao onog što sam postao ovdje bajk izudaran, kočnice sprzene malo mi velik, oh rekoh, odem da vidim ovog, pošto je ista geometrija već sam znao da je malo velik ali kad sam vidio da je kao iz radnje platim čovjeka i vozi Malo ga oko zgrade provozao, koja moć. Moj stari bajk izgleda kao igračka naspram ovog Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Top, izgleda baš moćno. Odlična kupovina faktički nov bajk Što vele da služi dobro i za boljeg zamjenio ne moraš čekat opet 11 godina hehe
Neka kontrole i za njih i za vozace el. romobila. Ucesnici su u saobracaju kao i svi ostali. A nece te bez razloga zaustavi sigurno.
Za te el.romobile bi fakat trebalo uvesti registraciju neku simboličnu i neko dobno ograničenje npr 16+. Također uspostaviti pravilo gdje se smiju voziti i kojom brzinom, ako i mogu biciklističkom stazom onda recimo do 20 km/h, što je upola manje od max brzine. Iskaču svuda, nemaju kacige, ne koriste kočnicu, skoče s trotoara na cestu kroz crveno. Usput policija je i danas na trotoaru, valjda je neka akcija, jer je škola krenula, vidim i neku djecu u onim odijelima za saobraćajne redare.
Ja kuda vozim nemam takvih problema Nego koja smo vukojebina od zemlje, uzimam dijelove da iservisiram bajk kada se vrijeme pokvari. Jedva disk plocice nađem. Ovaj mbike je smeće od shopa, ciklo centar propao, naletim na ovaj spartan sport oni su najbolji kupim kit za zadnji shock i prednju vilu ali ulja za viljušku nigdje, nijedan shop "ne prodaje" Ima li jos neki shop koji bi to mogao prodavati, ja znam evo za ove, možda Trek još da probam? Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ako mislis na https://www.bike-discount.de/ ja tu narucujem godinama. Neki dan bas narucio djecje biciklo, novi lanac za gravel i sl. dzidze. Ne znam kako je kad dole salju ali ja imam sa njima ekstra iskustva i ne gledam dalje pored njih kad sta narucujem jer su uvijek medju najjeftinijima.
Hajde da malo pokrenemo ovu temu. Dugo sam tražio dva bike-a koja bi mi nam odgovarala za XC i osnovne trail vožnje. Nažalost, OLX je, kao i obično, bio pravo razočarenje. Kvalitet skoro nikakav, a ponuda slaba. Bicikli stari po 10-15 godina, a ako je oprema dobra, cijena od 1000 KM za neki stariji model. Ne znam da li je do mene ali, ima stotinu no name brendova za koje nikada nisam čuo. Ukoliko se radi o novijem modelu, oprema je stvarno neka loša, poput Tourney-a, koji jednostavno nije za ozbiljne vožnje. A tek bicikli koji su zapušteni – to je posebna priča. I kad bi cijena bila OK, možda bih pomislio da ih mogu popraviti, ali ni to nije slučaj. Tri mjeseca sam istraživao, pregledao 15-ak bicikala i ništa nisam našao što bi mi nam odgovaralo. Na kraju smo, slučajno, na putu za Njemačku, od prijatelja kupili bicikle. Dva su Cube modela s odličnom opremom. CUBE ANALOG, star 3 godine, s kompletnim Deore setom i RockShox Judy Silver Air viljuškom. Oprema koja zaista pruža ozbiljan užitak u vožnji. Na bike-u je jedino potrebno zamijeniti obje gume, jer su originalne, a osim toga, nema potrebe za većim ulaganjima. Primijetio sam da su obje felge bile malo krive, ali ništa što dotezanje žica nije ispravilo. Moram priznati da mi je trebalo malo vremena da ih dotjeram, ali na kraju je sve ispalo super. Diskovi su na 2mm, pločice su nove, lanac i kaseta su u odličnom stanju, čisti, pogog bez lufta. Vidi se da bicikl nije puno vožen. Amortizer radi savršeno, svaka funkcija na svom mjestu(lockout, damp). Moram priznati da je ovaj AIR model stvarno fenomenalan, ogromna razlika u odnosu na coil. Jedina mana koju sam primijetio je slabija zadnja kočnica, ali ništa što ozračivanje neće riješiti. Već sam naručio kompletan kit sa BikeDC. CUBE AIM, također 3 godine star, sa malo više ulaganja, zbog čega je i cijena bila dosta niža. Na njemu je kompletna SRAM SX oprema. Znam da se dosta ljudi žalilo na tu opremu, pa ćemo vidjeti kako će se ponašati, pa polako mjenjati što bude potrebno. Na shifteru je puknuta plastika, što malo smeta u radu, pa je odmah naručen GX shifter, a ako bude potrebno, ide i GX mašinica. Vidim da sajla i buzir nisu neki kvalitet, pa je i to naručeno. RockShox Judy Silver, ali coil model Primijetio sam da bi možda trebalo odraditi servis, ali to ćemo vidjeti nakon nekoliko vožnji. Diskovi su također na 2mm, pločice nove. Izgleda da diskovi nisu "burned", strašno škripi prednja kočnica. Morati ću rastaviti, obrusiti, očistiti s brake cleanerom i trebalo bi biti OK. Gume Maxxis su nove, obje. Lanac i kaseta su u dobrom stanju, a vidjet ćemo kad stigne alat za lanac da li je istrošen. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan. Malo servisa, nešto ulaganja u bicikle i dobit ćemo stvarno dvije fine mašine. I da, moram priznati da je ponuda dijelova u BiH KATASTROFALNA. Apsolutno nije moguće ništa kvalitetno naći, a i par stvari koje imaju, MBIKE je precijenio. Slike postam čim nam sunce progrije za vikend
Spartan sport je najbolji sto se djelova tiče mada je i to tanko. Ja ulje za prednji amortizer pola godine tražim, opet ovaj mocca sport ili su i oni spartan nisam skonto jel ista firma, ugl od njih uzimam jako ljubazni za razliku od onih košara u mbike, ugl, prije pola godine kažu kada sebi oni naručivati narucit ce i meni, i neki dan me stvarno kontaktiraju kažu narucijujemo hoćemo li i tebi. Bas sam se iznenadio da se sjete nakon par mjeseci. Ali evo jos uvjek nije došlo ni njima ni meni Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Koji amortizer je u pitanju? Jesi li gledao na bike24 ili ovom bikediscount? Ponuda je fantastična, pogotovo ako imaš nekog vani da ne plaćaš poštarinu.
Fox 34. Ma treba mi fox 20wt gold. Mislim da niko ne dostavlja ulje, valjda granica sta li. Nasao sam u italiji preko kurirske, naravno, izaslo bi 150km, kontam nema veze, kad mi ovi govore cekamo iz italije da dodje, kladim se da su sa istog mjesta narucili. Sent from my iPad using Tapatalk
Dobar Scott, prava xc mašina. A ne moze se ni voziti, nikad gori mart. Ja sam uspio jednu vožnju uglaviti Sent from my SM-S911B using Tapatalk
A koje masine kod vas kao da idete na X games . Kod mene jos uvijek GT Aggressor 2.0 koji sam kupio davne 2012 god. Evo dosao i u Njemacku, nabio sam mu nove gume, gripove, pedale, rasvjetu i blatobrane. https://imgur.com/a/Ukwf1Qh
Pa i ja sam do proslje godine vozio bajk iz 2012. Odlučim da predjem na fulll suspension a i da se počastim. Taman je prošlo toliko vremena da se razlika osjeti, veci točkovi drugačija geometrija, prenos i td. Sent from my SM-S911B using Tapatalk
Ja sam prije par sedmica se pocastio i uzeo jos jedan MTB Cube Aim SLX za posla i ovako po gradu. Bas zadovoljan dobar bajk za malo para, malo oprema socijala a nije mi se dalo sa klosarima posla imati i polovno ganjati. https://www.lucky-bike.de/Fahrraede...ion&utm_content=0088600.000&aid=bike-test.com Za gravel uzeh novi lanac stari se rastegnuo i Muc Off masinicu za ciscenje lanca. Sutra ako bude ok vrijeme ide jedna tura 90ak km da vidim koliko sam spreman.