Blu-ray

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by Nani, Jan 23, 2007.

 1. syss

  syss Veteran foruma

  zapravo axxo je sony pictures, ali ne smiju javno.

  @vedo... bojim se da se grdo varaš ako uspoređuješ kvalitetu mkv-a od 4gb i br-a od recimo 25gb.
   
 2. Nani

  Nani Komšija

  Ma nemoze se to poredit, pogotovo na 50" i večim dijagonalama, razlika u kvaliteti je više nego vidljiva.
   
 3. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Mkv na dvoslojnom dvd-u izgleda pored br-a isto k'o divx pored origigi dvd-a. Po meni je bitnije da za malo zahtjevnije korisnike padnu cijene praznih br medija, buduci da cijena playera/ps3 vise nije astronomska. Neki dan vidjeh u nekoj prodavnici Sonyjev S350 za cetiri i po stoje.
   
 4. Nani

  Nani Komšija

  Da, razlika u kvaliteti dolazi zbog večeg bitrate-a koji se je neophodan za što bolju reprodukciju 1080p sadržaja. Pale su i cijene Blu-ray filmova,
   
 5. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Naravno, bitrate na prvom mjestu.
  Moze se s debitnom/kreditnom karticom uzeti solidnih BR naslova za 20-tak KM. Prvi mi pada "The Departed" na pamet koji kosta 9E na sendit-u. Smijesno.
   
 6. Nani

  Nani Komšija

  Na sendit.com kao i na amazonu Planet Earth je pao za nekih 60% sad na 33.5 eura za 5 Blu-ray diskova, dakle ne punih 7 eura po disku.
   
 7. Vedo

  Vedo Moderator

  vjerujem da ima ralike na vecim dijagonalam, nedavno u MobilMediji su vrtili neki BR film na onim izlozenim LCDovima/plazmama, nema neke velike razlike u kvaliteti naspram 1080p MKV filmova (bar ne na 37" dijagonali).
  @Enis - ne radi se ovdje ko je siromasan a ko nije, vec cu radije otic u fin restoran na veceru sa djevojkom nego kupovat BR filmove, sve je pitanje prioriteta i za sta nekom nije zao dat lovu ;)
   
 8. Esh

  Esh HWB

  Nema potrebe da i na ovoj temi povlacimo pricu o legalnosti, zna se kakva je politika sajta po tom pitanju.
   
 9. Ninja

  Ninja Komšija

  Šalje li sendit.com u BiH? Nema nas na spisku.
   
 10. dmr

  dmr Veteran foruma

  Ma po meni je glupo kupovat (posjedovat) filmove bilo kojeg formata (dvd, mkv, blu ray). Rijetko koji film sam gledao 2 put :). Ja samo cekam kad ce po videotekama moci iznajmit blu ray filmove :mrgreen:
   
 11. Neo Bahamut Zero

  Neo Bahamut Zero Veteran foruma

  Smetljarske postavke na televizijama, a ko zna preko kakvih kablova ide sve. Nisam jednom kod njih vidio kombinaciju scarta i komponentnog kabla za one fine demoe.
  @dmr - u Sa ima poodavno fina kolekcija BR filmova za iznajmiti, a postoji mnogo, zaista mnogo filmova koje vrijedi pogledati vise puta (Godfather I i II npr, 2001, 300 itd) a pogotovo u HD-u.
   
 12. Ninja

  Ninja Komšija

  Zna li neko ima li se gdje u Tuzli iznajmiti?
   
 13. dmr

  dmr Veteran foruma

  Koliko ja znam nema nigdje u Tz. Ako gdje ima i ja bih volio znati, makar 1 dvd da pogledam posto do sad nisam ni jedan :). A baha sta ja znam, volim pogledat film koji je stvarno dobar i to ako prodje 10 godina :mrgreen: . A sad zbog tog ga kupovati i ne vrijedi.
   
 14. Ninja

  Ninja Komšija

  A mogli smo se dogovoriti da svako kupi po koji pa da razmjenjujemo.
   
 15. dmr

  dmr Veteran foruma

  ma ne znam vala, kao sto rekoh ne bih nikad kupovo filmove to mi bas bezveze. Znas li ima li dje mkv-ova makar :)
   
 16. Ninja

  Ninja Komšija

  Šta je mkv?

  hhh
   
 17. Zlatan

  Zlatan Komšija

  hehe to je jako relativno , ja kad nesto volim onda to mogu gledat po 50 puta, sto i radim, volim vise odgledat Mucke ili Mumijeve po 50-ti put nego rizikovat los uzitak sa nekim nepoznatim humorom ili crticem koji mi se nece svidjeti jer sam poprilicno tezak na ukusu :smt003 a postoje posebne stvari koje se otkrivaju, koje crpim i u kojima uzivam kada nesto gledam vise puta, sto je duga prica...
   
 18. dmr

  dmr Veteran foruma

  Pa dobro sa humorom mi je ipak drugacije :D NPR gledao sam maratonce, ko to tamo peva, ljepota poroka, balkanski spijun..... po 10 puta i opet rado pogledam :D Ili neke serije kao sto si naveo mucke :D, Ali za te stvari i nije potreban blu ray. A sad uzimat neke nove filmove i davat tolike pare ne znam. A opet kako za koga :)
   
 19. Vedo

  Vedo Moderator

  Iznajmljivanje BR filma - sasvim oke
  Kupovanje BR filma - ne vidim svrhu, pogledam ga i u cosak sa njim da skuplja prasinu.
  al svakom svoje
   
 20. Nani

  Nani Komšija

  Mislim da je bacanje novca kupit Full HD TV i ne ulagati dalje u Blu-ray kolekciju. Pa svi novi naslovi sto trebaju da izadju na Blu-rayu od Star Warsa preko Watchmana do LOTR-a koji ima na Amazonu pre-order u ovom momentu je grijeh ne kupiti. Pogotovo za vlasnike 50" i vecih dijagonala gdje nista ne moze docarati takvu kvalitetu slike kao originalni Blu-ray.
  Ovde necu da pricam o kupovnoj moci pojedinca, jer je 1 Blu-ray film je u prosjeku duplo jeftiniji od 1 PS3 igre nekad i troduplo!
  Sto se tice iznajmljivanja kako iznajmiti Earth Planet i vratiti ga nakon sto vidite tu ljepotu ;)