Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Fala Djemo brate.

Screen on time skoro 5h i ugasi se telefon. Upaljeno sve u pozadini gps, sync, mobile data, jedno vrijeme brightness bio 100% itd. Valjda je to ok.

2. Haker

Haker Veteran foruma

To je onda odlicno.

3. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

To je ono, kupis telefon i prvih 10 dana se cudis sto kratko traje baterija. Pa ne moze ni trajat kad ga stalno gazis. :D

5h SOT je super.

4. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ja kad sam kupio telefon imao sam SOT i po 8 sati jer je nonstop bio u rukama i pozadinski procesi su isli u korak sa ekranom a sad kad telefon stoji u dzepu i nema ekrana ko prije pozadinski procesi vise trose nego ekran i imam 2 sata SOT mada nikada ne idem do gasenja telefona. Svjetlina je na 100%,upaljeno je sve sto postoji i cesto puta dan zavrsim sa 70% baterije a bude i 30% ako sam bas aktivan. Ne pokusavam nikad izvuc 2 dana mada bi moglo ako se nije aktivno.

5. Stevie_Ray

Sigurno se vec pricalo o tome, ali recimo kad bih htio svoj glupi TV (ima samo HDMI) povezat sa mobitelom (LG G3) bezicno, sta je najbolja opcija?

Realno, interesira me cisto playback .mkv, .mp4 videa u 720p rezoluciji na TV-u i nisam spreman potrosit puno jer mi to nije narocito ni bitno niti bih stalno koristio.

Kako citam Chromecast je dosta ogranicen samo na pojedine aplikacije tipa Youtube ili Netflix, a bilo bi zgodno dobit neki daljinski sa fizickim tipkama a da to sve radi kako spada, samo to sigurno i kosta.

6. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Fire TV Stick ima "screen mirroring" i pri tome nije preskup, a dobiješ i daljinski. Samo je problem kako ćeš ga iz Njemačke dobaciti za BIH.

7. Stevie_Ray

Sad bas gledam taj Fire TV, to je vise slicno Android TV box-u nego Chromecastu, right?

Chromecast je glup, ne moze nista bez nekog Android uredjaja da prikazuje.

8. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Pa da, Android stick sa custom launcher-om. Mnoge aplikacije možeš instalirati kao .apk ako zatreba.

9. Stevie_Ray

To je bas cool onda. Vidjet cu da to kako nabavim, ako se ukaze prilika. Jer novi TV sigurno necu uzimat. :D

Fulao sam Black Friday, vidim bio $25, a bas sam tad mog'o iz USA dobit.

10. Minx

Minx Aktivista

I ja sam se odlucila za fire tv stick zbog neovisnosti od mobitela i daljinskog.
    Meni ne bi bio problem ni chromecast ali muz bas i nije tehno freak :D
    Narucila sam sa amazona preko shipito mail forwarding kompanije na americku adresu i onda su mi oni poslali za BiH preko najjeftinije opcije koja se najduze i ceka. Nema trackinga i osiguranja pa sam malo rizikovala.
    Carinsku deklaraciju sam ispunila ja pa cemo vidjeti kako ce proci kod nas na carini.
    Na prosli paket sa nekom kozmetikom su samo udarili pecat da nije za carinu.

Naruceno najvise zbog netflixa jer me lg plazma jos uvijek slusa pa ne bih da uzimam novi tv samo zbog smart opcije.
    Za sada nexus 10 i hdmi kabl rade svoje.

11. Mujka

Mujka Komšija

I koliko ce izaći para

12. Minx

Minx Aktivista

Ne pitaj, ne zelim da znam :D
    44$ amazon + 10$ shipito.

13. black

black Komšija

Oficijelni CM13 nightly i mini gapps. Moze sigurno 6 sati SOT. Da je jos nova baterija sigurno bi 8 sati gurao bez problema.

Lokacija ugasena , 3G upaljen , svjetlina automatski ali maksimalno. Imam trusted face opciju ukljucenu i to vuce dosta baterije sigurno.
    BTW trusted face radi puno bolje nego Face unlock na starijim verzijama.

14. black

black Komšija

6 sati SOT sam izvuko na kraju. Razmisljam isplati li se izletit 40 mara za novu bateriju jer ovo vec dosta.

15. Mujka

Mujka Komšija

G2 je zmaj a suska se da izlazi i oficjelni mm :) mada sad u zadnjih par dana su i cm sredili solidno

16. black

black Komšija

RIL je bio najveci problem , sad ga niko vise ne spominje a ne mogu ga na bug listi naci. Telefon stvarno fluidno radi pod MM. Losija kamera je bila nedostatak CM-a , ali od januara 2016. su ubacili Snapdragon kameru u CM. Slike su generalno bolje nego prije sa Google Camerom.

17. igor.g

igor.g Komšija

Ostaje jos da rijese probleme oko wifi i stock media player. RIL su rijesili tako sto su ubacili fix od G3 :mrgreen:

Edit: koliko je trenutno stara baterija kod tvog g2, gdje si gledao za bateriju, u Stanicu (LG radnji) ?

18. Eldorado

Eldorado Komšija

Danas sam malo koristio mobitel "UMI ROME" :D

Na prvu mi izgleda kao S6 ali je ovo neki kinez vjerovatno koji košta nov 320km i sasvim solidan mobitel za taj novac :D

Specifikacije su odlicne rekao bih 3GB RAM 16GB ROM OCTA CORE 5.5 INCH DISPLAY DUAL SIM barem model koji sam ja danas koristio android fino radi :)

19. kvaju

kvaju Komšija

Kolega baš pravio recenziju tog moba, bola vidjet ćeš kinezi će pokoriti tržište za 4-5 god.
    Bar što se tiče ovih jeftinijih telefona, jer novo ispod 500km, od ovih jakih proizvodjaca se ne isplati kupovati.

http://www.balkangadgets.com/umi-rome-recenzija/

20. Reventon

Reventon Veteran foruma

Da, za par godina je*ace mater samsungu i društvu , digli su kvalitet izrade, dosta ih pravi svoje čipove, trpaju ih memorijom kao flagshipove, a cijena je daleko manja.