Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Ali da li se ta navigacija može ko na WP naštimati da ti prikazuje 3d gdje trebaš voziti kao prava navigacija?

2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

3. EL NINO CFC

evo par dana je xperia z5 kod mene, odusevljen sam telefonom, samo mi kvare dojam tipke od kamere i power tipka

power tipka je mekana, trebali su je malo cvrcom napraviti, isto i tipka za kameru mozes je malo pritisnuti i cujes klik, da bi registrovao telefon da pokreces kameru, moras malo jace pritisnuti, nije sad ovo big deal kako se cini kad pisem, ali na lumiji 1020 su tipke dosta čvrče, čak i ove volume tipke je sony napravio kako treba, čvrste su, dok sa power i camera tipkom, ne znam šta su razmišljali

sve u svemu, jako sam zadovoljan telefonom, pratio sam na youtubeu dosta o telefonu, ali meni lično telefon dosta brže i uglađenije radi.

fingerprint sensor tek sad ukljucio, sjetio se da i to ima, ali sam odmah iskljucio, navikao ja na double tap i swipe prema gore i nema sile da se odviknem, možda nekad u budućnosti ako sony napravi da se telefon otkljucava odmah na dodiru bez da moram isprva paliti telefon pa tek onda naslonjati palac

također, nisam nikad bio fan sonyevog dizajna, u kojem su smijeru išli, ali to uživo mnogo ljepše izgleda, z5 je prelijep uređaj, pošto imam 0 iskustva sa staklenim telefonima, za početak ću ga dobro zaštiti, još da napomenem telefon ima i rupicu za onu vezicu, što sam oduvijek koristio na lumiji 1020

ako koga interesuje još šta neka upita, jučer sam sjedio sa senom, nagovorio me da odvrtim antutu, ne mogu da se sjetim scorea, njegov iphone 6s je bio za duplo bolji :smt003 mada kod mene to ne prolazi, ono s čime sam iznenađen jeste da se telefon grijao, ali sasvim malo, iznad mojih očekivanja, i odmah po završetku benchmarka, telefon se ohladio.

4. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja bas i nisam zadovoljan prelaskom na Android. Ima par boljih stvari, tipa Doze u MM (mada je i to sranje sto se ne moze podesiti nista), nema resuminga, ali da je sve bajno - nije. Npr. Gmail notifikacije mi ne dolaze. Iako je OS frisak MM i hardver je odlican, zna glupo zatrzati, ni tada nije spor ali trzanje je ono sto iritira. Aplikacija ima kamara, ali u konacnici se sve na isto svodi.

Ali i nisam presao zato sto je Android bolji, nego cisto promjene radi.

5. zoi

zoi Veteran foruma

Ja svakih pola godine do godinu promjenim mob pa većinom i platformu promjenim. Taman kad nedostatci na jednoj postanu nepodnošljivi odem na drugu i sve tako :D

6. EL NINO CFC

kakav lag :D meni je i dalje to strana riječ, Z5 radi odlično, ne bih sad da ureknem

što se tiče MM i Dozea, vjerovatno Sony radi još upravo radi baterije, koliko vidim vecina uredjaja koji su apdejtovani na MM ima problema s baterijom

a što se ostalog tiče, odmah sam Microsoftove aplikacije poskidao, outlook, word, powerpoint i sl, gmail app i ne koristim, outlook mi je primarna app za mailove, i nemam problema.

multitasking je dobar kod Z5, nema resuminga, odmah otvara app.

iako nisam isprobao 4k, izgleda da nema stabilizaciju za to ali ima za full hd, tako da cu 4k snimati samo kad budem mogao negdje postaviti telefon da miruje, da u konacnici lijep video bude. mada i full hd je danas jos dobar

izgleda da je sony prestao sa 6mjesečnim ciklusom izbacivanja flagshipa, zasad nema nikakvog govora o izlasku Z6, a evo MWC se približava, a dosad uvijek bude neki teaser ili nešto procuri od sonya kad predstavljaju novi flagship, za G5, i S7 praktično se sve zna a i za HTC M10 ide malo pomalo

7. dino73n

dino73n Veteran foruma

Re: RE: Re: Google Android - oficijelna tema

Ja na hardveru iz 2013te nisam vidio trzanje,ja ne znam jesam li ja to ubo bas odlican uredjaj od prve al note3 radi ko podmazan. Sad sam poslije godinu i po od dosade nabacio custom rom i to opet touchwiz note5 port i on takodje radi ko podmazan. Malo me kamera zezala al nasao sam i za to rijesenje. Uglavnom ja se vise na wp ne vracam.

Edit
    Sad se sjetih da mi note3 nije prvi android,pokusao sam sa nexus5 i to je bilo totalno razocarenje,920ka je po meni izmislila zivot za taj nexus u to vrijeme dok je note3 sasvim druga dimenzija.

8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

To trzanje je stvarno rijetko, i mozda je ograniceno samo na neke aplikacije. Ovako inace telefon zaista leti, narocito brzo sve otvara. Kako rekoh, nema loadinga i resuminga kao na WP.

EDIT: Nije to lag, nego graficko trzanje. Kao kad igra zatrza. Lag je kasnjenje.

9. EL NINO CFC

mene interesuje šta telekom radi zapravo sa telefonima, eno gledam neka akcija za valentinovo, reko da vidim, kad ono čak Sony Xperia Tipo, telefon izašao u 2012. a sad 2016ta

10. NAILS

NAILS Moderator

^ "2 mobitela Motorola Atrix+Lap Dock, jedinične neto cijene 1.039,52 KM i ukupne neto vrijednosti za 2 uređaja – 2.079,04 KM"

Kod njih su telefoni kao dvice. Sto starije to bolje.

11. EL NINO CFC

Pa sta me koji ku*** j*** vise, i na novom telefonu imam redirect stranica, cak i na mobilnom internetu. Pa ne znam kako da se rijesim ovoga.

12. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

O kojim stranicama pricas?

13. EL NINO CFC

Svakakvim, mobfactory.info, pa me onda redirecta na store, o da zna otvarati hrpe nekih znj stranica istovremeno, stvarno ja ne znam sta da radim
    Cak mi se i na lumiji ovo desavalo, ali kako moze i na mobilnom to mi nije jasno.
    A telefon uzeo u prosli petak, i dobro znam sta otvaram.
    I ovo mi dodje sad u notification bar

14. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Moze ako su neke lijeve stranice koje zive od reklama. Meni se to desavalo jedino na stranicama za streamove utakmica, dok nisam nasao valjanu.

15. EL NINO CFC

Ja ne mogu gotovo nista vidjeti, udjem na gsm arenu i odmah mi se ubacuje hrpa drugih iz koje je nemoguce izac
    I na fejsu isto ako vidim beku vijest od avaza ili klixa kad na nju kliknem ide redirect.

Evo skinuo sam ad block browser tako se nekako zove,zasad nema problema na njemu

16. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ili si pokupio sa stranice ili je neka aplikacija instalirana. Ako ti se dešavalo na lumiji onda očito nešto što često koristiš. Može se i preko fejsa pokupiti, zapravo najviše tog smeća ima na fejsu pa mi bude drago što ga ne koristim.

17. becke

becke Aktivista

Meni se to desilo kad sam se spojio na Wi-Fi u kaficu. Nakon toga me je na svim mrezama browser preusmjeravao na svakakve stranice, sve dok nisam pocistio history. Testirao sam vise puta to tad, jer sam imao 3G i sve je bilo normalno svaki put dok se ne nakacim na taj Wi-Fi i pokusam otvoriti neku (bilo koju) stranicu.

18. Minx

Minx Aktivista

Meni kada je neko provalio u modeme, mislim da su mnogi imali taj problem prosle godine.
    Uvijek je preusmjeravalo i kod kuce i na poslu, preko wi-fi na mobitelu i tabletu, racunaru povezanim kablom.
    Ispostavilo se da je izmijenjena mislim dns adresa i vrsilo se preusmjeravanje na te glupe pop up stranice pa sam na modemu sve ispravila.
    Nisam mogla nista otvoriti normalno osim ako ne iskljucim java script. Ne ponovilo se :D

19. Aladdin

Aladdin Aktivista

I ja mislim da je do DNS-ova, pogotovo ako je taj problem bio prisutan i na drugim uređajima.

20. EL NINO CFC

Ja sam to primjetio da mi se desava dok sam u sarajevu, logosoftov net, ne mogu sad da se sjetim koji je modem od tp linka, nedavno sam apdejtovao na zadnji firmware ali nista nije pomoglo

Sta da radim sad, mijenjao sam dns.ove stavljao mislim od googlea, ali nista nije pomoglo

Nemam pojma u vezi ovog, nikad nisam bio strucan kod ovog