Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Meni bi bilo dosta i 64GB, mada ne bi bilo puno lufta.

Kad vidim koliko kosta iPhone sa 1TB storage, totalno retardirano.

Sent from my iPad using Tapatalk

2. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Jesi vidio. I mene tako huja opali kad nesto planiram dugo vremena da kupim i na kraju kad odlucim niko nema na stanju.

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Polovno se prodaje pod novo, a novo vecinom ne postoji, moras naruciti, cekati. Na zalost tako je. Najbolje ako neko ima nekoga vani da mu kupi kada su snizenja i ovamo donese, pogotovo kada je tehnika u pitanju.

4. Haker

Haker Veteran foruma

Bilo je s23 koliko hoćeš, ali model.je sada već 1,5 god star, pretpostavljam da se prodalo i normalno ne nabavlja se vise.

Prostor je individualna stvar, ja sam kupio 256 evo 56gb zauzeto nakon tačno godinu dana. Neko napuni i 256 mada je to mali broj ljudi

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

5. zoi

zoi Veteran foruma

Napune žene što slikaju milion slika za Instagrama.

6. adsubzero

adsubzero Komšija

Pa eto u tome je stvar, dosta bitnih slika prenosim sa starih telefona. :)
    Ali i da nije tako ode to zacas. Dolby vision 4k60 1min zauzima 500-600MB. Ne snimam puno ali iscuri to haha :D

7. Reventon

Reventon Veteran foruma

Valja li cemu Samsung A15? Staroj crko stari ZTE, pa trebam uzeti nesto novo ovih dana. Isao bih na 6/128GB model, mislim da je 350KM u Genelecu.
    Uglavnom koristi za Viber, Watsapp, internet, ponekad kamera.
    Ili ici na nesto bolje, A25 ili neki Xiaomi? Nisam u toku sa ovim jeftinijim mobitelima.

8. dams82

dams82 Overclocker

Nisam 100% siguran, ali mislim da je u tom cjenovnom rangu opet bolji neki šaomi, tipa redmi note... Možda 12,13,ne znam više ni koji je aktuelan, Samsung treba gledat tek od nekih 700 pa nadalje...

9. Reznor

Reznor Overclocker

10. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jel velika razlika izmedju A34 i A35?

Ima u opciji i A25 6/128GB i Redmi Note 13 4G 8/128GB sa garancijom za 420KM.

Nekako mi svi izgledaju u 5 deka.

11. Stevie_Ray

Skoro sam pisao, sestra trazila telefon. Izbor pao na kraju izmedju A34 i A35, ali posto A34 nije bilo na stanju, uzela A35. Xiaomi iskljucismo iz izbora...

Reventon likes this.
  12. Reventon

Reventon Veteran foruma

I kako je zadovoljna, nema nekih zamjerki?

13. Stevie_Ray

Zadovoljna, nije mi se nosta zalila. Jedino bi htjela da je telefon manji, ali kaze navikla se.

Sent from my iPhone using Tapatalk

14. Reznor

Reznor Overclocker

15. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Sve se kanim a nikako da uhvatim lijepo vremena da napisem detaljniji utisak do sada..

Evo haman mjesec dana koristenja mobitela i dojam je u najbolju ruku - fifti-fifti.

Od stvari koje su bolje od P20 Pro su kamera i displej.

All in all, razocarenje, ne samo u smislu S23, vjerujem i da je sa vecinom mobitela danas tako. U sustini, poredim P20 Pro koji sam tada kupio godinu star(u smislu da je vec predstavljen bio P30 Pro model), i evo sada S23 kada je skoro ista situacija. Jedan je kostao 1000KM, drugi 200 markica vise.

Da li je S23 bolji od P20 Pro za 1200KM, ne, ni blizu, i nikako.

Baterija je ok, ali nista wow(mogu postaviti i u narednim danima graf ako koga zanima, ali ne igram igre i nisam hardcore user), i nije previse bolja od mog vec 5 godina starog P20 Pro.

S23 mi uopste ne daje osjecaj flagshipa u ruci ili neke ekskluzive ili sta vec, ha bio on, ha A54, ha A13 isti klinac. P20 Pro je mnogo "luksuzniji" u ruci, ljepsi osjecaj i sl.

Kamera je dobra, ali mi boje nisu najbolje, nekako su mi isprane u odnosu na iPhone 12 Pro. iPhone 12 Pro ovako na izgled ima "ljepsu" kameru tj slike ljepse izgledaju, boje su bolje, kvalitetnije(nisu pretjerane, ali nisu ni isprane kao na Samsungu).

FaceID je uzasan, u vecini slucajeva ne prepozna ili iz prve ili nikako, na P20 Pro nisam nikada imao nikakvih problema, cak i u mraku.

Kompas na GMaps kod mene ne radi udure kada sam "oznacen kao pjesak", okrece i pokazuje pogresan pravac, duzi put, nije pod kako treba uglom uopste gdje se nalazim ili kako je mobitel okrenut, dok vidim da dosta ljudi ima takve probleme cak i dok vozi.

Ima tu jos dosta stvari ali jebiga ne zapisuje covjek i ne mogu sve da se sjetim odma, ovo je sve iz glave sto mi sada pada na pamet..

https://www.reddit.com/r/GalaxyS23Ultra/comments/15eqz18/s23_ultra_location_is_wonky_it_is_always/

Helem, iskreno razocarenje, jer znam koliko me odusevio bio P20 Pro, koliko je noviteta i novih stvari imao, koliko je savrseno radio(i radi dan danas). Jedva sam cekao uzeti "najbolji flagship manjih dimenzija u posljednjih par godina ili ikad napravljen" kako je vazda govoreno po recenzijama raznim, i nije mi donio nista previse novo u odnosu na prosli mobitel.

Da, S23 jeste bolji mobitel od P20 Pro, ali za 200,00KM lupam razlike u cijeni, a ne 1200.

Nisam ljubitelj iPhonea, pogotovo jer sam nedavno imao 2 glupa slucaja gdje se desio zajeb telefona kada su krenuli updatei istih pa nestalo neta ili se prekinuo update sam od sebe, helem nejse, ali ako se misli ici na flagship, lijep osjecaj u ruci i sl, po meni, nazalost, jabuka neki "obicni" Pro model, a ne Max > Samsung flagship mali model.

16. dams82

dams82 Overclocker

Ne znam eto šta da kažem. U pravu si da su ranije pravili kvalitetnije i da je flagship bio dobro iznad srednje klase, danas to nije slučaj. Mene je oduševio S21FE kad sam ga kupio, stvarno vrh, i nakon godinu i po kupim S23, više iz razloga jer mi je trebao još jedan telefon u kući, pa sam napravio da se dvije osobe obraduju novim mobitelom . Na S23 mi je mrvu bolja kamera, isto tako baterija i nijansu je manji što mi je prednost zbog nošenja u džepu.... Sve ostalo je manje više isto. Dobio sam bežično punjenje mada ga ne koristim.
    Inače ono što bih napomenuo je da je težak prelazak sa jednog proizvođača na drugi. Navika je čudo, posebno što si taj p20 pro koristio jako dugo.

aNaToMiC ! likes this.
  17. Reznor

Reznor Overclocker

Meni je 14 Pro skliznuo s trake u teretani i završio na podu i apsolutno mu se ništa nije desilo :D
    iPhone mi ima strašan dizajn i build quality, sve mu je hardverski vrh, stereo zvučnici su možda najbolji na mobilnim telefonima, isto tako i zvučnici na MacBookovima među laptopima, ali je iOS poprilično glup i limitiran s nekim stvarima, evo tek s iOS 18 uvode da se može customize homescreen, a i ovaj sideload aplikacija nikad da puste :D

Mislim da rijetko koji Android telefon danas može da se pohvali s takvom izdržljivošću i kvalitetom builda.

Ovi Samsunzi (koji nisu fold i flip) mi sad svi na isti fazon izgledaju i kad bih uzimao opet, to bi prije bila A serija zbog cijene. Ali mi se Samsung ne sviđa uopšte, otac ima A54. Sviđao mi se S10 cijela serija i S20 Ultra, ovi novi dizajni s ringlama pozadi od S21 pa nadalje mi tako generički izgledaju. Također i OneUI, ne leži mi nikako.

Privlače me Pixeli više, samo da hoće onaj Tensor napraviti da baterija traje normalno i da se ne pregrijava, mogu zažmiriti na kvalitetu builda.

Od tih Huawei sviđao mi se Mate 50 Pro i P50 Pro, mada ovaj Mate ima notch veliki. Ali P60 Pro zadnje kamere, kakva je ono abominacija :D
    Koristio sam kratko P30 Pro, ima dobre gestures, volim blago zakrivljeni ekran.

OnePlus isto ima solidnih telefona, od firme sam imao OnePlus 9, nov kad je izašao.

Xiaomi imao sam Poco X3 NFC i to je fakat extra telefončić, a ne košta previše. Vjerujem da su i oni poslije modeli dobri.

Dodatno još mi je interesantan Nothing Phone i pored toga ovi što se mogu modovati sa različitim OS-ovima (postmarketOS, Ubuntu Touch) tipa FairPhone, s tim da ovom zadnjem Fairphone 5 cijena nije baš fair :D

18. Haker

Haker Veteran foruma

Meni je nakon tačno godine s23 najbolji telefon koji sam imao, što se tiče preformansi nije godinu dana nigdje ništa trznulo niti imam bugova ikakvih sto mi je najbitnije. Ostalo me ne zanima iako mi se ovaj look and feel njihovog one ui ne svidja.

Sto se ostalog tiče imam osjećaj da je kolega imao prevelika očekivanja, danas se telefon mjenja najčešće radi bolje kamere i oslabljene baterije, wow efekat više ne postoji

Sto se tice kvalitete izrade to je identično samo Iphone ima.ove kockaste glomazne rubove pa se cini u ruci kao tenk iako je samo neudobne.

A sto se tice padova plastika je najbolja. Cuj na traci ispao,.pa meni je dosad pet puta ovaj s23 ispao na beton s8 boga pitaj koliko ali isto tako jedan pad sa pogrešnim uglom i cao.

19. selvin

selvin Moderator

@aNaToMiC ! Nije mi jasna ta razlika u cijeni, kako je 1200 razlika? Gledas cijenu na izlasku ili si ti doplatio toliko? Nesto mi nelogicna ta cifra iz bilo kojeg razloga ili nesto fulam...

20. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

@selvin bitno je da si se uhvatio najnebitnije stvari koju sam naveo i bio bukvalista.

Eto razlika je 1100, s obzirom da sam platio S23 1200, a da se P20 Pro sad moze kupiti za 100KM, logicno, nov nema. Sad ce opet kontra argument ali je jedan polovan, i nema ga novog ili slicno. U sustini, totalno nebitna stvar. Ja sad P20 Pro mogu prodati za 100KM i eto "doplatiti" 1100 za S23, ali mi se ne pegla zbog 100KM.