btw: ono nisu origigi mattelove he-man figurice origigi nisu mogle savijati trup ( nije postojao zglob na he-man-u ni na skeletoru)
Znam al niti na jednoj slici nisu origigi matell, npr ovo je "novi Hordak", Stari je ovako izgledao A razlika između npr He-mana je povelika Igrom slučaja imao sam prije rata kolekciju, al izgorila
I ovo je orginal matell, poceo se praviti pod Masters of the Universe Classics fransizom, od 2008 pa sve do danas, gdje im je cilj svaki karakter koji se pojavio u filmation crticima i ovim iz 2002 da ga ozive u formi figure, koje naspram starih imaju bolji i detaljniji izgled i dosta tacaka artikulacije, ali da lice prethodnim, uz to da privuku nostalgicare odns kolekcijonare!
Evo malo se radio "cable managment", s tim da imam 2 monitora pa mi puno kablova visi dole morao sam naci nekakvo rijesenje. Kupio sam plasticnu cijev koju sam potom izrezao duzinom (samo rasjekao, nisam kidao dijelove) a na 2 dijela napravio dodatne rupe omjera 2x5cm koje sluze za ubacivanje kablova. Sve je lijepo spojeno za stol sa onim metalnim "vezicama" koje idu oko cijele cijevi i koje pricveste (spoje) cijev kada se zavrne. Kao sto se moze primjetiti uspio sam ubaciti sve kablove koji na kraju izlaze iz cijevi prema racunaru. Na svu zalost nisam imao zivaca dalje tamo raspetljavati sve (za sada) pa sam samo uzeo vezice i povezao malo. Kada covjek uhvati zivaca da odradi i onaj zadnji dio kako treba sigurno ce se odraditi. Valjalo bi da sam jos duzu cijev ali nisam mislio da ce biti potrebna, drugacije sam to malo zamislio na pocetku. Znaci solucija je iskljucivo tu radi uklanjanja kablova ispod nogu i kada gosti sjede u drugom dijelu dnevne da ne bude pravi "buckuris" nego da ga kamufliram i sakrijem iza centralne. Par slika mozete pogledati ovdje: https://www.dropbox.com/sc/n8cmg8q7y0optqt/Bjv4Ux_Z-c
Niko nije dugo temu dizao , pa reko da se brace pohvale da su im stigla nabildana braca Murcielago LP 670-4 SV i meni omiljeni Gallardo Superleggera [/URL]
Ima svuda kupiti, samo djecije odjele trgovackih centara posjetis U donjem lijevom uglu ima firma :wink: http://www.bburago.com/