Nvidia Ampere - GeForce RTX 3x00

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Esh, Jan 3, 2020.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ma fake frames su super, ali samo kad imas vec visok framerate. Jer input lag sa fake frames bude cak i veci nego bez njih.

A ne kao sto Wukong na PS5 ide sa 30 na 60 sa fake frames, ubjedljivo najgora moguca implementacija tehnologije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. zoi

zoi Veteran foruma

Pa da, ako digneš sa 100 na 240 vjerovatno je ok. Nvidia u promo materijalu digne sa 27 na 240 i hvale se time. Ko razumije kako to funkcioniše zna na šta to liči u praksi. Meni je bitno 60 fps tako da mi lažni frejmovi ne znače ništa.

3. dmr

dmr Veteran foruma

Ja al kad uzmes grafu na kojoj je hladnjak dizajniran na 450W i spustis je undervoltom na 350W onda bude tiha i hladna kao ta tvoja na 200W :D Jedino kuciste mora imati fin protok. Moja 4090 se ziva ne cuje na 350W

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

Znaci ti nemas RTX 4090, nego RTX 4080 super. vozis grafu ko i Octaviu, na stangasu :D

zoi likes this.
  5. Stevie_Ray

O da. Znaci tih 240 laznih imaju ogroman input lag. To je neigrivo bukvalno, jer je input lag veci nego 27fps native. Jebes takvih 240 fps.

I 350W je puno, ja to jednostavno ne zelim.

6. dmr

dmr Veteran foruma

Klok gpua isti 2860MHz a memorija podignuta za 1000MHz pa ti vidi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Reventon likes this.
  7. dmr

dmr Veteran foruma

Ako je princip podrzavam :). Ja sam morao mijenjati kuciste, izmedju ostalog, zbog ovih 350W grafe :)

8. dmr

dmr Veteran foruma

A onaj neki novi reflex2? :)

9. Reventon

Reventon Veteran foruma

Nije velik input lag na novoj seriji, testirali su iz digital foundry na ces-u. Treba ipak sacekati zvanicne testove, raja poletila kao da se dzaba dijeli. Ne treba otpisati ni 9070 XT.

10. Stevie_Ray

Nije samo povecanje laga vece kad se predje sa framegen 2x na 3x ili 4x. Ali 2x framegen vec povecava input lag. Sta mi onda znaci jos vise fake frames? Nista, ako ne mogu ni obicni framegen koristit.

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. dmr

dmr Veteran foruma

Koliko sam upratio tu se latencija poveca jer grafa mora pogledati kako izgleda naredni frejm pa se vratiti da iscrta medjuframe. Po toj logici ako samo iscrta jos 2-3 dodatna medjuframea ne bi trebalo doci do velikog povecanja latencije u odnosu na prvu generaciju generisanja frejma. Jos kad se ukljuci reflex2 eto mozda i manjeg laga u odnosu na prvu generaciju.

12. zoi

zoi Veteran foruma

Može biti manji lag u odnosu na prvu generaciju ali vs native je razlika nebo i zemlja.

dlss upscale je odlična stvar, ali frame gen daleko od toga.

bojler likes this.
  13. Stevie_Ray

I jedno i drugo mogu bit odlicni.

Upscale je dobar kad ima vecu baznu rezoluciju, npr 4k performance izgleda bolje nego 1440p balanced. Problem je kad se upali balanced na 1080p. Na 1080p se moze samo quality koristit.

Framegen je dobar ako se ima 60fps+ prije nego sto se upali. I dodatni bonus, kad god sam ga probao, imao sam potpuno ravan frametime graph.

zoi likes this.
  14. zoi

zoi Veteran foruma

Ja igram na 4k ili na 1800p tako da je kod mene druga situacija :)

15. adsubzero

adsubzero Komšija

Meni je i ovo uzas, nista bez originalne rezolucije

16. BiceBolje

BiceBolje Overclocker