Nvidia Blackwell RTX 50-Series

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Picoooka, Jan 4, 2025.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ja sam imao problema sa Cyberpunkom nakon nekog drivera, pocetkom februara. Ne radim cesto update, ali eto zakacilo me. Bio reinstalirao igru komplet, poslije je bilo ok.

2. ECeh

ECeh Aktivista

I kod mene povremeno (npr sinoc) izbaci DirectX gresku. Ili ponekad samo crash, ali vecinom radi odlicno rx 6700 xt :)

iPlay likes this.
  3. ECeh

ECeh Aktivista

Sve cekam da naleti kakva budala rtx 4070 neka verzija po povoljnoj cijeni hhh

4. igor.g

igor.g Komšija

NV driver team postao skeleton crew, samo da ima svijetla koliko toliko. Jebe im se. Drug sa posla uzeo 6700xt dok su bile aktuelne, koristio 10dana i zakleo se da neće više Radeon zbog problema sa driverima, prešao nazad na NV prije dvije god.
    Trebam ga sad zajebavati malo reći mu da instalira zadnji NV driver:D

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Nvidia je sada sav talenat prebacila na ai, ali i sasvim razumljivo

6. mickey84

mickey84 Novi član

Koje igre su u pitanju?
    Jesi li probao ocistiti drajvere sa DDU, pa onda install zadnjih?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

7. xman

xman Komšija

Da,sve po ps. Horizon forbiden west i Stalker 2 su u pitanju. Ovih dana kad stignem cu dici sistem vakat je i nadat se da ce sve biti ok. Trenutno sam na win 10.
    I moram provjeriti koliko rops ima na karti kada dodjem kuci,to sam smetnuo sa uma:D
    A za Horizon sam mozda ja kriv jer je radila ali sa presetom C Dlss. I u nvidia profil inspektoru da uradim override da preset K i od tada nece da starta. Medjutim nece ni nakon reinstala igre.
    A Stalker 2 je ima problem kada upalim frame generation.

8. mickey84

mickey84 Novi član

^ Onda je sve u redu, softverski problem je kod tebe.
    Inace, ubrzo pravimo jednu zvijerku sa Astral RTX 5090 LC Oc Edition, pa cu okaciti.

Last edited: Apr 7, 2025
  9. bojler

bojler Aktivista

Evo ja već 15 dana igram na Rtx 5070 ti i nemam niti jednog malog problemčića. Drajver je ovaj zadnji. Ali postoji velika mogućnost da nemam problema zato što sam na windows 10. Ja sam uvjeren da vam taj w11 baguje. Probao sam mnogo igara u benčmark i stvarno sve radi besprijekorno, cyberpunk 2077 sam igrao i sa x4 dlss frame gen i radilo je savršeno. Evo već sam 40 sati u Assassins Creedu Shadows sve na ultra i ray tracing, nisam doživio niti jedan kreš, a sesije su od po 5 sati u komadu. temp i dalje ne prelazi 55c.

10. xman

xman Komšija

Win 10 je i kod mene.

11. iPlay

iPlay Komšija

Ko bi rekao da će nVidia imati ovakve probleme a AMD biti "sigurica". :D

12. Stevie_Ray

Polako se tope cijene 5070Ti u Njemackoj na oko 900 EUR. Jos je to previse ali ipak bolji deal nego 4080S za 1000EUR.

13. zoi

zoi Veteran foruma

Znači još godina da ode na msrp pa godina i po da budu neke akcije ispod msrp :D

14. Stevie_Ray

Ma nema sta, Nvidia te tjera da potrosis milju eura na pristojnu graficku. To se jednostavno nece promijenit.

15. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ako trumponja nastavi ovako, bice u eu jeftinije nego preko bare :D

KingT likes this.
  16. Reventon

Reventon Veteran foruma

17. Picoooka

Picoooka Komšija

18. Picoooka

Picoooka Komšija

19. dmr

dmr Veteran foruma

Ja nisam imao nikakvih problema na 4090, a instaliravo sam sve redom drivere. Sta su konkretno bili problemi?

EDIT: Aha sada citam probleme :D

Picoooka likes this.