Nvidia Blackwell RTX 50-Series

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Picoooka, Jan 4, 2025.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Ali zasto upgrade sa 4080 na 5080? Mali je to upgrade. Meni sa 4070TiS nema smisla ic na 5080, a kamoli tebi. Osim toga i 5080 ima 16GB VRAM.

Picoooka likes this.
  2. Picoooka

Picoooka Komšija

Pa ne bi bila neka doplata jer i kod nas se moze naci sada povoljnih 5080,a ipak nova sa garancijom je svakako bolja opcija nego polovna bez garancije.

3. Stevie_Ray

Ja uradio upgrade sa RTX3060Ti na 4070TiS, i to je upgrade kakav hocu opet.

4. igor.g

igor.g Komšija

Svrbi ga novčanik, ja bez min 70-80% boost se ne češem. Uze 5080 "povoljno" nakon 5 godina stare 3080, i to samo zato što se može overclockati na 3200mhz i približiti 4090 unutar 5-10%

p4ja and Picoooka like this.
  5. 7mediN

7mediN Aktivista

vidim danas kod pclux gamerock 5080 za 2500, nije losa cijena, al ja cu svakako sacekat jos par mjeseci

Picoooka likes this.
  6. igor.g

igor.g Komšija

Pa tako je i u DE u retailu (Slim modeli 1160-1200eur), gamerock 1250eur, jedino FE model je jeftiniji(1120) ako je uhvatiš na NV store ili ako srećom ubodeš u nekoj manjoj prodavnici custom 3.5 slot model kao ja za 1100eur.

7. Picoooka

Picoooka Komšija

Upravo sam na tu i mislio jer kako su u pocetku skalperi lupali cijene nisam ni pomislio ispasti levat i zavaliti se neku suludu cifru,a vec oko 2500 km je sasvim ok za mene.
    Mislim da necu ni ja zuriti i mozda cak do ljeta budu lokalno sa fiskalnim do 2600 km.

8. igor.g

igor.g Komšija

Da nije lafina cijena, treba provjeriti, pik je to. Cijena jedna a kad pitaš odjednom nešto drugo (skuplje). Možda samo stavio tu cijenu da bude na vrhu kad filtriraš po min. cijeni.

9. Picoooka

Picoooka Komšija

Na piku je sve moguce,a desavalo se da neko naruci i kada stigne otkaze pa onda da im ne stoji roba daju malo vise od nabavne.

Trenutno je na snizenju 2800 km tako da se tih 2530 km nikako ne uklapa regularnom prodajom.

10. zoi

zoi Veteran foruma

Picoooka likes this.
  11. Stevie_Ray

Samo jos jedna potvrda kako je ocajan ovaj 5000 release.

12. Picoooka

Picoooka Komšija

Last edited: Apr 28, 2025
    Zer0 likes this.
  13. Picoooka

Picoooka Komšija

14. Picoooka

Picoooka Komšija

15. bhd

bhd Veteran foruma

16. dmr

dmr Veteran foruma

cega 1628.92 :D

17. Picoooka

Picoooka Komšija

Bila 999€

18. bhd

bhd Veteran foruma

Bas tako 999 bila... u momentu kad sam postavio.

19. dmr

dmr Veteran foruma

znaci 3200KM je povoljno? :D

20. bhd

bhd Veteran foruma

prije 1900 KM je bilo povoljno :)