Nvidia Blackwell RTX 50-Series

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Picoooka, Jan 4, 2025.

1. Picoooka

Picoooka Komšija

2. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Pa ja, tako se nekako i ocekivalo. Mozda 100 EUR manje za sve osim Windforce modela.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Picoooka

Picoooka Komšija

Last edited: Jan 14, 2025
    bojler likes this.
  4. namik1985

namik1985 Novi član

Pozdrav :)

ako nije tajna, sa koje stranice su ovi screenshoti iznad? :D

Hvala :)

5. Picoooka

Picoooka Komšija

Last edited: Jan 14, 2025
    bojler and namik1985 like this.
  6. namik1985

namik1985 Novi član

7. Picoooka

Picoooka Komšija

8. mirseth

mirseth Aktivista

Znaci, kupi se ps5pro, kompatibilni mis i tastatura za njega i cekaju se normalnija vremena za desktop graficke.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

9. zoi

zoi Veteran foruma

Ili kupiš stariji model, sa dobrim performansama, daleko boljom od ps5 Pro i uživaš. Ne mora se imati latest and greatest. Ubi vas FOMO.

p4ja, EL NINO CFC, bojler and 2 others like this.
  10. Stevie_Ray

Ja ba, jedna RTX4070 Super unistava PS5 Pro, rastavlja ga na proste faktore.

Sent from my iPhone using Tapatalk

11. namik1985

namik1985 Novi član

12. mirseth

mirseth Aktivista

Pa sad, bas na proste faktore ne.. ps5pro ima gpu otprilike kao 4060ti ili 7700xt.. plus posebne optimizacije za konzolu.... plus stotine vrhunskih igara ukljucenih u pretplatu.
    I to sve ako ne uzmemo da samo graficka, nova 4070 super kosta kao nov ps5pro.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

13. zippoo

zippoo Veteran foruma

Konzole su uvijek isplativije i bolje za gaming,jer jednom platis i gulis godinama,hardware nece zastarjeti za igre a kod racunara,svakom novom komponentom iz najviseg ranga,moras odmah i neku drugu mijenjati,pa trecu,cetvrtu...dok ne promijenis sve i ne ostanes bez gaca :D

Ja ne znam jesam li ja ostario pa mi postalo nebitno ili uopste ne svrsavam toliko na ray tracing i sve ove nove funkcije i ono da je minimalno 200 fps
    Kod mene FHD monitor jos uvijek,60Hz...odigram 1-2-3 igre godisnje...sada sam uzeo i malo jaci komp pa moze sve to gurati na ultra/high na FHD.
    Online igre vise ne igram,tamo da mi nista ne znaci 144Hz monitor ,RT,200+ FPS...eventualno ogidram neki FPS ili trke auta.
    Evo zadnjih mjesec dana igram Gran Turismo na PS4...na kompu ne igram nista :D

14. Reznor

Reznor Overclocker

Ima i toga mada na PC znaju biti bolji popusti za igre, a imaš i narodne verzije.

Konzole neke ne možeš moddati, a igre nisu baš jeftine, a i konzolu novu ne možeš uzeti više bez skoro milje (osim Series S recimo) npr ako nešto nema na GamePass-u i nije sniženo valja provući karticu :D

I još dosad PS nije bio naročito backwards compatible kao Xbox što je imao support za 360 seriju na One.

Meni nekako postaje zanimljiv Steam Deck, Xbox pretplata mi je skupa postala. Plus nema mogućnost family accounta već je single user account.

15. Stevie_Ray

Ma proste faktore. Ima daleko bolji upscaling, daleko bolji ray tracing, i uparena sa dobrim CPU (sto PS5 Pro nema) i 60-ak fps moze pruzit odlican frame gen. Vecina igara koje ne idu bez kompromisa na 60fps na PS5 Pro, jedna 4070 Super moze tjerat na 120fps, i to sa visim detaljima.

16. dmr

dmr Veteran foruma

Ludnica cijena 5090 :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

namik1985 likes this.
  17. dmr

dmr Veteran foruma

Ostario si u dusi :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

18. 7mediN

7mediN Novi član

mozda bolja opcija ako gledas za povremeni gaming, za ove sto ne igraju puno a i nemaju puno vremena, ali dugotrajno je neisplativ.

ja imam digitalni ps5 i potrosio sam otprilike 300e na igre i 200e na ps plus supskripcije koje su svake godine sve skuplje.
    a i zalosno je sto sam za tih 300 eura dobio samo 4 igre.

na racunaru ne sjecam se kad sam zadnji put igricu kupio, a ne moram ni platit da igram online, dok su na njemackom ps store triple a igre okruglo 80 eura.
    daleko od toga da je losa konzola, ali daleko od toga i da se isplati, bar po meni.

19. zoi

zoi Veteran foruma

Potrošio bi ti i na PC da si kupovao a ne bavio se piraterijom tako da to nije neki argument.

20. namik1985

namik1985 Novi član

jasta je :D

mada, meni ovo govno treba za posla inace je nebih nikad ni pogledao.