Preporuka za novu konfu

Discussion in 'PC konfiguracije, notebook računari, servis' started by MadbaLL, Jul 14, 2020.

1. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Malo se upgradeovalo, SSD zamijenio sa PM981a (OEM verzija Samsung 970 Evo) i HDD 4TB WD Blue 5400rpm. Instalirao Win 11 LTSC IoT, manje bloatware-a u odnosu na stardarni Win 11. Zasad super.

7mediN likes this.
  2. Hercegovacc

Hercegovacc Novi član

A nisi glup jarane, desi se svakome, trenutak nepaznje i eto ti

3. zippoo

zippoo Veteran foruma

Za ovakve stvari,nabavi dobar alat...dobar set odvijaca sa raznoraznim glavama. I prilikom odvrtanja serafa,posebno zvjezdastih i krstastih,prvo uzmi nastavak i ubaci ga u seraf i vidi da li maksimalno nalijeze i da nema lufta i tek kada odaberes pravu glavu ,onda odvrci. Ako uzmes jedan nastavak ili serafciger i sa njim sve odvrces,pola serafa ces sjebati :D
    Nisam jednom uzeo da rasklopim laptop,pola serafa unisteni a pola nedostaje,jer je neki "majstor" odvrtao sa neodgovarajucim nastavcima. A onda patnja da se to odvrne.

4. Reventon

Reventon Veteran foruma

A sarafi su inace danas mekani, zacas glavu zeznuti. Kao da su od kalaja pravljeni.

5. 7mediN

7mediN Novi član

imam onaj linus tech tips srafciger, koristio sam pravi nastavak, skinuo 3 bez problema i u ovaj zadnji nisam ni gledo samo nastavio odvrtat hahahah

poslije 20ak sekundi okrenem se nazad i vidim sta sam napravio, glupa situacija ali uspio sam skinuti, sumnjam da ce mi vise trebat ti drzaci

6. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

Zato trebas imati jedan Unior veliki krstasti sa nabrusenim vrhovima. Ili koristis superljepak ili gumu da napravis frikciju.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

Ma desava se to cesto sa serafima,nista cudno. Ali ja sada ipak prije odvrtanja,uzmem par vrhova serafcigera i ubacim rucno u seraf i vidim je li to ta glava...a prije sam bukvalno sa 1-2 serafcigera sve odvrtao i tako shebes serafe. A ja najcesce laptope cackam...na njima bude poprilicno serafa . Jos ako je neko prije mene serafao,fali pola serafa i glave zaguljene,nekada jedva odvrnem.

8. Reznor

Reznor Overclocker

Nego kad smo kod šarafcigera, ima li ovaj negdje da se uzme ili neka varijanta s nastavcima, znači treba mi baš baš dug :D

https://www.ifixit.com/Guide/Replacing-Upgrading+Mac+Pro+Processors+(Early+2008)/17562#s68044:~:text=Add a comment-,Step 36,-Using a long

Naziv je "long-handled, magnetized 3 mm flathead hex screwdriver" - znači hex nije krstasti nije ravni :D

Namjena: heatsinkovi od MacPro 3,1, imaju dual Xeoni, sve skinuh, dođoh dotle i nije uspjelo, imam onaj nekakav set s crijevnim nastavkom, ali ne može dohvatiti :D

Ovo bi bio namjenski, znači ovakva dužina: https://www.macrecycling.com/old/images/products/922-7122.jpg

9. 7mediN

7mediN Novi član

ima li gdje slucajno bijela 4080 super do 2500KM?
    trebala bi mi sa domacom garancijom, i po mogucnosti da je odmah dostupna.

vidio sam da je bila u tehnolixu prije par mjeseci za 2400, ali na ostatku olxa tanka ponuda.

10. Picoooka

Picoooka Komšija

Nema bijela kod nas nigdje,a trenutno i sto uvoze cijene su katastrofalno visoke i ne ocekuj da ces lokalno za 2500km uzeti 4080 super jer zadnja uvezena Asus ProArt 4080 super je oko 2700km.

Navodno ocekuje se nestasica RTX 40 serije do izlaska novih jer su se prestale prozivoditi prije 1-2 mjeseca.

11. Stevie_Ray

Cekaj 5000 seriju, sad ti je najgore vrijeme za kupit GPU.

bojler likes this.
  12. 7mediN

7mediN Novi član

koliko vidim i bit ce 50 serija na kraju, ako i to bude ko uvozio.

previse 2700km za 4080 super, i 2500 je daleko vise od onog sto sam mislio potrosit na gpu.

13. Picoooka

Picoooka Komšija

RTX 50xx ce biti preskupe u pocetku pogotovo 5080 i 5090.Uvijek budu u pocetku izmisljene nestasice i nabijanje cijena pa ne vidim razloga zasto ne bi bilo i sa 50xx serijom prvih par mjeseci do pola godine.

bojler likes this.
  14. 7mediN

7mediN Novi član

ma izgleda da nema druge opcije, platit cu koliko bude kostala, treba i meni za posao pa ako mognem nabavit odmah po releasu bilo bi super.

doduse i ovo da bude bijela nije neophodno, volio bih da se uklapa uz ostatak racunara, al ako ih ne bude, svejedno.

15. Stevie_Ray

Ovaj put zvucnici upgrade. Edifier R1280Ts, “s” znaci da mogu nekad spojit subwoofer, ali ne vidim neku potrebu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

forzamilan, Reventon and dmr like this.
  16. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Jel to G403 misonja? Imam ga i ja prezivio vec 2-3 konfe jos od doba bf4 ga koristim jednostavno nece da umre nikad ni mikroprekidac da ode, sad je u podrumu ceka neka bolja vremena za novu konfu :D

17. Stevie_Ray

Jest, G403. Nije mi nesto da budem iskren. Jedna stvar koja mi fali na njemu je scroll lijevo-desno na tockicu.

Ali ja mis i tastaturu i ne koristim za gaming, uglavnom kontroler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

18. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ja pomislio da je G502 :)

19. donjapa

donjapa Overclocker

Pozdrav! Vrijeme da se opet krene u gaming vode...

Sta mislite o ovome, i komentari su dobrodosli sa eventualnim zamjenama:

be quiet! Silent Base 601 Mid Tower (svart)
    ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER OC
    Intel Core i7-14700F CPU Corsair H100 RGB
    Corsair Vengeance RGB DDR5 5600MHz 32GB
    Kingston FURY Renegade PCIe M.2 NVME SSD 2TB
    ASUS TUF GAMING B760-PLUS WIFI MB
    Corsair RMe Series RM750e PSU

Picoooka likes this.
  20. zoi

zoi Veteran foruma

Namjena?