Zvučnici overall

Discussion in 'Monitori, storage, kućišta, periferija' started by NAILS, Aug 14, 2012.

1. NAILS

NAILS Moderator

Da li slucajno ima uzeti neki solidan/jeftin 2.0 zvučni "sistem" da su vzucnici na nivou 2.1 sistema samo jel'.. sto je bez veceg pojacala i vufera ? Znaci solidni visoki/srednji tonovi a da je u cjenovnom rangu kao sto su logijevi sa linka: http://mp.imtec.ba/ArtikalMal.aspx

Ostao sam bez zvucnika, koristim neku Sony mini liniju kao zvucni sistem ali mi ne odgovara pa sam vecinom na slusalicama. Kontam uzeti nesto 2.0 jer imam jedan vufer koji mogu posebno spojiti pa da to sve zajedno zvuci ok dok ne uzmeme neke cestite 2.1 zvučnike.

Osim ovih sa linka imaju i LOGITECH Z-110 oko 30KM, HP MULTIMEDIA GL313AA, LOGITECH Z-120 itd..

2. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Re: 2.0 zvućnici (nesto jeftino)

Ovi moji iz siga,sjajni zvucnici za 58km ja mislim,strasni zvucnici i woofer za te pare..

Sent from my GT I9100

Edit:vidim da.imas woofer,onda uzmi ove moje ali bez woofera tj S 120

3. NAILS

NAILS Moderator

Hvala. S120 je dvadesetak maraka u Imtecu sto bi bilo super obzirom da ovo kontam privremeno pa mi se ne daje plaho para. Mozda sutra uzmeme pa javim kako sviraju..

4. AdoSA

AdoSA Komšija

Ma kako ce svirat za cvaju? Nema tu punp mozganja :smile:

Sent from my GT-I9100G

5. chenta

chenta Aktivista

Ja imam Logitech Z-130 i zadovoljan sam, platio 50-tak km, sasvim su ok za te pare..

6. NAILS

NAILS Moderator

Mislio sam u kontekstu: "javim da li sam uzeo" a ne doslovno kako sviraju.

chenta
    U imtecu cu mislim uzeti pa cu vidjeti sta imaju na stanju.

7. zippoo

zippoo Veteran foruma

imas i opciju da uzmes sebi polovno kucno kino,ima po piku po 50ak KM i dvd i zvucnici
    rasporedis sebi po sobi zvucnike i imas ekstra ozvucenje za malo para

ovako sam ja sebi,mada mi u zadnje vrijeme kada puno pojacam pocne sve da grci,ne znam je li do kablova ili zvucnika,cudno je da mogu svi odjednom "Izgoriti" i da krce

moguce da je do kablova,jer sam prespajao sve a nisam lemio,nego sam onako zice spajao

uglavnom zvuk je odlican,kucno kino je LG,nekih 180 W RSM-a,tutnji sve kada se pojaca

8. NAILS

NAILS Moderator

Ma neka sada stoje ovi S120. Imao sam kino na koje sam spajap PC ali sam imao brujanje pa ne bih da se ponovi ili da bude uslov PCI karta itd. Sa druge strane ima godina i godina kada sam zanji put pustio nesto 5.1. Sve mi je stereo tako da mi bilokakvi 5.1 zvučnici ne odgovaraju ali znam sta govoris. Za male pare se stvarno moze uzeti "wataže" ..smiješno porediti PC zvučnike.

9. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Jesi kupio S-120 ? :)

10. NAILS

NAILS Moderator

Je ..evo sviruckaju.

11. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Možda i ja uzmem kakve zvučnike. Sad imam Philipsovu liniju spojenu na pc, brat bratu ima još 15.g. ali radi ko sat. Šta uzeti možda ove što ste ih već spomenuli Logitech S-220? Ili se isplati pružiti još koju marku i uzeti nešto bolje? Uzimao bih u Imtecu.

12. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Ma strašni su za te pare ,vjeruj mi,super bas i zvuk za 58km koliko su već,ako ti nešto baš specijalno ne trebaju - go for it.

13. dino73n

dino73n Veteran foruma

Majka mu stara ja ne znam da bi mogao u 21. vijeku kupiti 2.0 sistem. Pa samo igranje BF3 na 5.1 je dozivljaj a da ne spominjemo nista drugo.Jedini slusanje muzike na 5.1 je poprilicno bezveze al muziku i onako ne slusam u kuci nikad,jedino u autu kad vozim mada opet na ovim Lodzi zvucnicima ima neko dugme da stisnes kad slusas muziku pa to fino smiksa na sve zvucnike.

14. forzamilan

Pa daj primjer? Vidim Genius 5.1 u Imtecu već od 70KM. Ne bi ništa skupo sad nisam neki audiofil. Valja onda i zvučnu uzeti da valja.

15. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ne znam sad dati primjer kad sam ja kupio skuplje zvucnike al sigurno ima finih i u toj klasi.A zvucne sto se tice sasvim solidno rade i na integrusama mada neka bolja nudi vise opcija.

Ja u svom kompu ima tri zvucne karte,integrusu,Xonar DS i SoundBlaster Audigy i na to spojena dva 5.1 sistema i slusalice i sve se moze pokrenuti da posebno pjevaju ralicite stvari. :D

Pitaj X-Factora sta bi sa njegovim X-540 koje je ovdje prodavao za 90km pa nesto odustao na kraju.

16. aNaToMiC !

aNaToMiC ! Overclocker

Kod mene su zvučnici 2.1,jer na njima slušam muziku i to mi je dovoljno,a za BF3 tu je 7.1 - Logi G35 8)

17. forzamilan

Poslao sam mu pp mada sumnjam da će ih prodavati ako je već odustao. Najgore gledam u radnjama Logitechov 5.1 nema ispod 180KM a ne uzima mi se Geniusovi zvučnici.

18. NAILS

NAILS Moderator

A gdje vi drzite te silne zvucnike ? Mislim, vise od 90% desktop korisnika je za stolom koji je gurnut uz zid ili u cosak. 5.1 sistem je u takvim uslovima bacanje para. Gdje montirate zadnje satelite ?

Ovo je jedini nacin da 5.1 ima smisla i to opet u vecini samo za gejming:

(Ovi S-120 su jakolosi.. jesu 19KM ali su u rangu Genius 2.0 zvučnika placenih mislim desetak maraka.. kao konzerva.. lose lose lose.. te bih ja bih preskocio ove sto anatomic ima ako ih prije nisam cuo jer moze biti da je druga skretnica, pojacalo pa i to sto su dvosistemski dok su ovi S-120 trosistemski ..prije bih isao na neke MSI zvučnike od 30.40KM koji imaju super satelite nego ovakve logijeve ako su ovi kao sto ima aNaToMiC !)

19. zippoo

zippoo Veteran foruma

kod mene je nesto slicno ovome rasporedjeno
    samo sto sam ja ubacio jos jedan satalit,tako da ih imam 6 a u mene je uvijek stereo,nema 5.1 efekta,tacnije nema ono da zadnji daju poseban zvuk,svi zvucnici isto pustaju,samo sto je osjecaj dobar,jer ti sa svih strana svira,nema ono samo sa predje strane zvuk,nego gdje god da si u sobi,isto cujes

kod mene su prilicno visoko postavljeni,na neka 2 metra visine a jedan satalit mi je na stolu u visini glave,tako da se cuje kvalitetnije
    odlicno se cuje,jedino bi woofer mogao biti kvalitetniji,dok su sataliti OK

20. civil

civil Aktivista

Ti S-120 su smece,isto kinez nekakav,samo za penzionere da online prate Kalman radio.Prije nekoliko godina sam kupio 2.1 sistem i platio ga 60KM,nikad bolje ulozene pare.Bili su to ovi zvucnici

Onda ih budala prodam i kupim ove za iste pare jer su malo kompaktniji,a trebao mi je svaki cm prostora i izradim se totalno:

Eno ih crkli,nesto se odlemilo na onon kontroleru glasnoce