All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. Reventon

Reventon Veteran foruma

Tamo gdje kupujes po broju šasije ti daju odgovarajuce dijelove, uz set zupcastog i vodenu pumpu usput zamjeni.
    INA, SNR, Gates, Continental, sta naletis.

Last edited: Sep 18, 2024
  2. Reznor

Reznor Overclocker

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Ima i ova stranica za prodaju dijelova, onako djeluje ok, ako nista informativno
    https://autobox.ba/

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Pitao sam servisera kaze da je Ad blue isti za kamione i auta nema tu neke razlike.

5. ibran

ibran Aktivista

Sastav AdBlue tečnosti je sljedeći:
    1. 32,5% uree
    2. 67,5% vode
    Stim što bi se u cisternama iz kojih se toči trebao promiješati da je optimalni procenat gore navedenog sastava AdBlua.
    Kolega vozi kamion gdje sipa AdBlu i kaže, da mu se pokazalo da je mnogo bolji učinak onog kupljenog u kanisteru, nego što sipa na benziskoj i zahtijevao da mu kupe u kanisterima.

6. selvin

selvin Moderator

Sta znaci bolji ucinak? Cime se mjeri ili u cemu se ogleda taj ucinak ad blue-a?

7. Haker

Haker Veteran foruma

Ma ovo je isto kao sto vide razliku kad naspu na nekoj drugoj pumpi.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

8. zoi

zoi Veteran foruma

Kaže bolje auto vuče, tiše radi, duže ide. Ja vala ništa je osjetim, niti razliku u vuči, niti zvuku a niti potrošnji.

9. selvin

selvin Moderator

Ima ljudi kojima auto bolje ide kad ga operu. Valjda se smanji drag koeficijent. :D

10. dmr

dmr Veteran foruma

Ja danas zamijenio ulje na skodi, zanimljivo koliko bolje ide auto :D

11. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam se naručio sljedeći mjesec u starline na mali servis, a sutra odoh da vidim Jel mu mogu sta, na dynamic seat mi šišti bočni mjehur, Jel to mogu kako zakrpiti jer nisam našao nikog u BiH da mi to uradi.

12. AggressoR

AggressoR Komšija

Sama razlika u cijeni kaze sve, e sad ti sipaj sto je tebi volja ili sto tvoj serviser kaze.

Prijatelj mi radi kamione ,autobuse, kombije pokraj obicnih vozila vec godinama, odrzava za nekoliko firmi ovdje u Tuzli i isto to kaze, iz kanistera je dosta bolji.
    Cak dosta kaze sistema na kamionima i nastrada (zeza) zbog tog jefitnog sto se sipa.
    Opet kamion je robusnija masina od obicnog automobila pa moze trpiti vise.
    (vecina kamiona-kombija-autobusa koja se vozi na nasim cestama ima ugas sistem, dok ovi koji idu van drzave obavezno moraju imati ispravan sistem)

Opet svako neka sipa ono sto zeli.

ibran likes this.
  13. cryptex

cryptex Novi član

Samo cu napomenuti da Porsche / VAG oduzima garanciju za adblue pumpu (a izmedju ostalog, ta pumpa u 90% slucajeva rikne u jednom od dva razloga, il se auto vozi sa premalo adblue-a tj nakon pojavljivanja greske ili se sipa los adblue) ako se nadju dokazi da se sipalo bilo sta osim adblue-a iz kanistera. Meni je generalno dok sam imao auto sa adblue ogromna razlika bila u potrosnji kada sam sipao sa pumpe a kada iz kanistera.

14. XTRage

XTRage Veteran foruma

Tale je "ustedio".

aNaToMiC ! and ibran like this.
  15. Mujka

Mujka Komšija

koristio sam ovo vise puta sve ok

16. KingT

KingT Veteran foruma

Za ove sto vole da broje kapi goriva, neki dan sam se vracao iz BiH za Njemacku, pri polasku natocio pun rezervoar, put iznosio 1003km board comp prijavio 3.8 l/km , stvarna potrosnja nakon ponovnog sipanja bila je 4.1 l/km (natocio 41 l do fulla).

EDIT: mali servis sa svim filterima, zamjena ulja u kocnicama i inspekcijski pregled u Porsche Sarajevo kosta 501 KM.

17. Haker

Haker Veteran foruma

Vidi se da ne prate naš forum

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

18. Qler

Qler Veteran foruma

U subotu sam se sjebao, operem ja auto, kad bocno na zadnjoj karambolci, lak ko sirgl papir... neko je negdje lakirao nesto (a bio sam u starline, oni su ga pregledali, i kontam da nisu oni sta farbali al haj dokazi) i danas kupio polir pastu da to sredim, i oni mi na aneksu momci skinuli taj sloj, samo da ja poliram... pa jebo majku, ne mogu da vjerujem tacno se vidi linija, dokle je nesto bilo prekrilo...

19. Pelikan

Pelikan Veteran foruma

Trebas ti to prodat na vrijeme :D

20. Qler

Qler Veteran foruma

Evo na sta je ličilo. Sad sam očistio i ispolirao...