All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. ECeh

ECeh Novi član

Radi se o Touaregu 2013 godina, error running gear, u Visokom sam, koliko sam upratio kao da desni prednji amortizer ne nivelise dobro ponekad. Nije stalna greska. Nekada sedmicu se ne javlja, a nekada javi svaki drugi dan. Nakon ponovnog paljenja hidraulika se cuje i bude sve ok. Bio sam kod dva majstora, jedan kaze da mu ostavim da testira da vidi sta je, a drugi da je vjerovano amortizer ili senzor amortizera, ali nije siguran. Ja licno ranije nisam nikada imao iskustva niti znam ko je specijalista za ove stvari.

2. ibran

ibran Aktivista

Najbolje ti je u najbližem ovlašćenom servisu i baš kada se to dešava da je dijagnostika ukjučena na autu.
    Ovko možeš da se navozaš od majstora do majista i nikada ne riješiš problem.

dams82 likes this.
  3. ECeh

ECeh Novi član

Zato i pitam iskustva i preporuku nekog majstora. Ovlasteni bih zaobisao ako ikako mogu.

4. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Kod mene je suprotno, ja idem po zelenoj pijaci a žena bira auto. Za tebe je ko stvorena multipla, kad se vozis gradom da svi vide alfa mužjaka u akvarijumu.

5. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Taj punto trosi ko 3008. A da je lijep to jeste, suprugi ostala octavia, kontam taj evo za grada top lagan za parkiranje. Ali meni žao dati Octaviju.

6. Reznor

Reznor Overclocker

Da li na A4 B8 2011g mogu 225/45/17 umjesto 225/50/17?

Ove druge nije što su skuplje nego i rjeđe su.

Sve 4 idu nove.

Last edited: Sep 29, 2024
  7. AggressoR

AggressoR Komšija

Moze, malo nize auto ce biti ali nije velika razlika.
    Jbg, ista ta dimenzija ide i kod mene, i za cijenu 3 gume 225/50/17 mozes uzeti 4 dimenzije 225/45/17.

Sve zavisi od visine vozila, ako je nisko kao kod mene (nisko lafete postavljenje) onda na 45 moras jos vise biti oprezan.

Reznor likes this.
  8. Stevie_Ray

Stevie_Ray Veteran foruma

Obicno nije problem mrvicu veca sirina, ali visina moze biti. Vidi ima li 235/45, jer onda ne bi trebao izgubit na visini, ili ce bit mala razlika. Ima kamara stranica gdje to lako izracunas.

Sent from my iPad using Tapatalk

Reznor likes this.
  9. dino73n

dino73n Veteran foruma

Ovako na papiru covjek bi rekao da nije neka razlika. Medjutim kad pogledas te dvije dimenzije u zivo prepadnes se kolika je razlika.

To je ustvari razlika kao izmedju 205/55-16 i 205/60-16

A vidjao sam B8ice na 205/55 16. Smjesno izgledaju i opasno udara na udobnost

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Reznor likes this.
  10. selvin

selvin Moderator

3.5% razlika u obimu na nekom online calculatoru. Prevelika razlika je to. Kao max 3% treba ici ali i to je puno. Ja ne bih isao na odstupanje vece od 1.5-2%. Morao bi ici 245/45 da bude to ta dimenzija, ali to nije pametno.

Reznor likes this.
  11. Reznor

Reznor Overclocker

Ne znam onda u tom slučaju, ja sam gledao u unitrade ima neka akcija do 30.9. valjda i sutra bude, a gume su već zrele za penziju, Bridgestone Blizzak M+S jedna je dot 2018 naprijed druga 2019 pozadi, nisam mogao da pronađem isprva, jer na druge dvije ni ne piše na istom mjestu s lijeve strane.

U ponudi su na akciji bile Pirelli, Bridgestone, Continental čini mi se 225/45/R17 do 200 KM.

Ako baš budem morao ići na ovu dimenziju 225/50/R17 onda ide vjerovatno niža klasa tipa Sava, ima i Rikken, Kelly, pa ću ih opet za godinu dvije mijenjati sve 4.

Sava 225/50/17 nađoh da je 190 KM, a 225/45/17 165 KM usporedbe radi.

Sa Savom smo imali loše iskustvo, isto unitrade, na Golfu 6 su trenutno i fabrički došle nejednako balansirane, vjerovatno će se to razraditi vožnjom, ali eto otac kaže da nije zadovoljan performansama tih guma pošto on vozi taj auto na teren svaki dan.

@dino73n da, te 16ke su došle uz auto kad je kupljen, ne liči ni na šta i odmah su prodate, ove 17ke 225/50 su kao skrojene za njega.

@AggressoR ovaj je baš nizak i baš sam oprezan kod ležećih, kad ulazim u garažu ima jedna izbočina i uvijek izgrebe onu zaštitnu plastiku, ali trenutno ne mogu ništa uraditi povodom toga osim da se cijela garaža renovira. Kod A3 nije zapinjalo ništa, jer je kraće auto.

12. Reventon

Reventon Veteran foruma

Prosla zima je bila bas blaga, asfalt vruc, gume se skuhale. Pitanje je u kakvom su stanju za ovu sezonu.

13. Haker

Haker Veteran foruma

Mogu se skuhati ako se vozi na velikim temperaturama, koliko god da je blaga bila asfalt nije mogao biti vruć.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

14. ibran

ibran Aktivista

Pgledaj na kojim gumama je proizvođać odredio da se vozi auto, ako na svoju ruku mijenjaš, trebaju na tehničkom pregledu da ti daju atest za gume koje nije proizvođać preporučio. Nešto kao na ovom videu:

15. Reznor

Reznor Overclocker

Na vratima ima više dimenzija za R16, a za R17 i R18 samo po jedna, dakle 225/50/R17.

Ništa, pitaću sutra u Unitrade šta mi nude, sve su im 225/50/R17 preko 200 KM, nije da ima nekog izbora (a da nije Linlong, i tako te lijeve marke).

16. dino73n

dino73n Veteran foruma

Mogu ti nabaviti Laufen,super guma. Hankookov podbrend.

Skoro nabavio momku za golf6 samo u ono 45 dimenziji. Fina meka dobra sara.

180km po komadu.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

17. nivla

nivla Komšija

na tehnickom kod nas ne gledaju koje dimenzije gume su montirane na autu niti informacija o tome stoji i nije predvidjeno da stoji u saobracajnoj

18. Haker

Haker Veteran foruma

Nisam to htio komentarisati, ali je urnebesno. Sta se sve registruje, kakve crne gume i dimenzije

19. zoi

zoi Veteran foruma

Na ulici možeš vidjeti auta bez komplet prednje maske, zadnje maske, napuklom šajbom itd. Te stvari bi se možda gledale da je @Qler ministar saobraćaja :D

hurmash1ca and Qler like this.
  20. Haker

Haker Veteran foruma

Ma samo sta ih je sa ovim kineskim fanovima sto izbijaju oci. Da je bilo kakve normalne kontrole to bi prvo palo.