All about (my) Car/Cars !!!

Discussion in 'Generalna diskusija' started by Juka, Feb 19, 2011.

Tags:
  1. XTRage

XTRage Veteran foruma

Tale je pezo, mercedes je reno, istini za volju iako bi ga rado zajebavao :D

A najzad i njegov je sranje :p

2. iPlay

iPlay Komšija

Zar ne hvale te 1.5 i 1.6 HDi motore Stellantis grupe?

Da, Mercedesa koristi dCi motore u dosta modela koje proizvodi Renault.

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

Motori su ti danas potrosna roba sto se tice evropskih auta.

4. XTRage

XTRage Veteran foruma

1.6 nekad davno bio okej prije uvodjenja adblue-a, noviji su krsine oba.

5. Qler

Qler Veteran foruma

Mercedes od FL C klase ne koristi vise renaultove motore nego ima svoje... ali ovo je stvarno smijesno za C klasu ovaj motor. Vozio sam nedavno GLA 180CDI... ono je zalosno. Auto se vuce ko slina, nema kuveta sekunde, a samo se dere... nikako mi nije jasno sta su htjeli postici sa ovim..

6. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jasta nego zalosno. Prave male motore zbog manje potrosnje, a samo auto duplo skuplje nego stari modeli kada su bili novi. Izgubilo svaki smisao. Daj mi auto neka trosi 10 litara ali da je pouzdano, da moze preci 500 hiljada bez vecih problema. A ne da mu moras raditi generalku na 200 hiljada, da mora motor napolje radi zamjene nekog lanca ili jos gore komplet novi motor.

Qler likes this.
  7. Haker

Haker Veteran foruma

Da su htjeli nesto postići pravili bi svoj motor. Drug ima B klasu 2018 cini mi se reno motorom. I bez njega je smeće, sa tim motorom smiješno vidjeti Mercedesov znak

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Nema to u juropi, kod amera mozes naci i 2025 3.5 v6 motore koji danas i relativno razumno trose a to prelazi pola miliona uz redovan servis

9. selvin

selvin Moderator

Ali su u velikim vozilima za koje i jest takav motor. To mozes naci i kod evropskih proizvodjaca, 3.0, 4.0, 4.2 itd. u velikim vozilima. Naravno ne kao kod amera rasprostranjeno ali ima. Kod nas bi ljudi htjeli da se stavi 3.5l motor u octaviu i da trosi 1.5l na 100km i da mogu preci 5 miliona i tek onda bi rekli da ih proizvodjaci nece zaebat.

10. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Da, naravno.

11. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Nekad se ovdje dci motor hvalio a sad odjednom ne valja. Da ne valja ne bi ga mercedes ubacivao nekoc u svoja auta jer su skontali ne isplati se novi razvoj motora kad imaju vec pouzdan stedljiv motor, win win situacija jedino za kupce je sranje bilo plate premium dobiju da izvines reno znak pod haubom :D pa ljudi osvajali konstruktorske titule u f1.
    I poredjenje sa amerima je bezveze. Benzin kudikamo jeftiniji nemaju euro norme ko u EU i ovakve zelene fasiste na vlasti. Ameri i nisu u stanju napraviti malen dizel stedljiv i pouzdan motor. Lako se kurcit pouzdanoscu kad auto trosi 10-15l. Ne zaboravite da se u europi proizvodjaci moraju orjentisati po ovim izuzetno strogim eko normama dobro da ista vozimo osim struje.
    Neka kolega XTRage veli koliko bi kostao jedan v6 3.o benzin u Austriji porez i osiguranje vjerujem za prosjecnog vozaca 2.5-3k godisnje.
    I sto @selvin spomenu e klasa taksisti 500k na satu ovdje kod svaba tek se razradila a i kod merca su odavno kompaktniji motori. Ja sam pratio nekad na fb grupu mileage impossible tako nesto bruku fotografija novijih europskih auta sa 600-700-800k na satu.

Last edited: Apr 29, 2025
  12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Dovuces sebi japanca iz usa i mirna bosna :D

13. Qler

Qler Veteran foruma

Danas Sarajevo Zenica i nazad, na auto putu oko 9l potrošnja :) ali sam do Zenice za 20min došao. Valjda neće neka čestitka.

14. Bio_Sam_Zmijanac

Sporo to nesto, ja stignem puno brže tj. za 10 minuta. Neki Q5 blicao sa slovenskim tablama, brzo se povukao :D

Last edited: Apr 29, 2025
  15. Qler

Qler Veteran foruma

Ja sam do 230, nisam preko... Al nije mi bilo do snimanja :)

16. Bio_Sam_Zmijanac

Ma zezas, da dođeš za 20 minuta treba ti prosjecna biti 190 km/h što je nemoguće ostvariti na toj cesti. Pola sata je izgledno od Butila do Zenice uz velike brzine gdje se može doći.

Last edited: Apr 30, 2025
  17. Reventon

Reventon Veteran foruma

Jbg Tale, pa on je nabio 230 za 20 sekundi i usporio. Ti si pola zivota proveo dok si dosao sa 130 do 180.

18. Haker

Haker Veteran foruma

Čini se i blago nizbrdo

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

19. Qler

Qler Veteran foruma

20 min od EP stup do onog prvog skretanja sa magistrale u Zenicu. Usporio gdje su kamere. Pola puta se ganjao sa nekim A8 debilim koji je na kraju zaustavim trakom prestigao neki kamion, jer mi nije mogao pobjeći. Debil, tad sam ga prestao pratiti jer sam vidio da nije dobre glave.

p4ja likes this.
  20. nivla

nivla Komšija

znam da je oko 12 min rekord na autoputu relacija 1.mart josanica
    zaustavnom trakom kad se vozi navodno ne slika radar
    a znam jer mi je clan porodice izasao na naslovnoj avaza zbog 220+ u tunelu 1. mart