AMD Zen / Ryzen procesori

Discussion in 'Procesori, RAM, matične ploče i grafičke kartice' started by Decerto, Jul 24, 2015.

1. Neo Bahamut Zero

Neo Bahamut Zero Veteran foruma

Navodno mart ili april.

2. p4ja

p4ja Komšija

Treba proucit do tada. :D

3. Reventon

Reventon Veteran foruma

4. forzamilan

forzamilan Veteran foruma

Procesori samo sto nisu izasli na trziste a nigdje nijednog pravog relevantnog testa nisam vidio, sve neki leaks testova, smrdi smrdi uzasno smrdi. Cijena ako je ovo gore tacno pa i7 7700K je 349 EUR. Ili lazu ili kriju te procesore od javnosti da mozda iznenade Intel?

5. k0ST

k0ST Aktivista

Ma ništa tu ne smrdi, sve su ovo svakako samo tračevi. Navodno je planiran release za kraj ovoga mjeseca i haman će biti samo paper launch - procesori bi se trebali pojaviti u prodaji nekad u rano ljeto. Ja se iskreno nadam da AMD neće više bezrazložno nahajpati cijelu stvar, ne vjerujem da bi mogli preživjeti još jedan Buldožer fijasko ...

6. XTRage

XTRage Veteran foruma

Navodno su obecali da nece biti paper launch-a, nego odmah sve pocetkom marta.

7. WhiteNinja

WhiteNinja Aktivista

8. black

black Komšija

9. mirzet1976

mirzet1976 Aktivista

10. black

black Komšija

11. mirzet1976

mirzet1976 Aktivista

12. ljiljan

ljiljan Aktivista

Ukopavaju sami sebe ako je ovo naravno istina. Natjerat ce INTEL agresivan kontra napad. Logicnije bi bilo da izbaci slicne performanse po mozda 10% nizoj cijeni.

edit: pogresno covjeka sam citirao, mislio sam mirzeta ispod.

13. adsubzero

adsubzero Komšija

Bezveze. Da li bi ti platio 2-3 puta vise taj intel samo zato sto je intel i sto ima mozda 10% bolje performanse?
    Ovo im je odlican potez, barem moje misljenje.

14. ljiljan

ljiljan Aktivista

Naravno da bih platio AMD CPU ali fazon je u tome sto ce oni ovim potezom potegnuti za Intelovu reakciju gdje ce prema dosadanjiem iskustvu samo najebati.

Mi potrosaci cemo kratkorocno uzivati u ovom sukobu ali dugorocno ako intel sjebe AMD, pusimo ga kao i prije.

15. Neo Bahamut Zero

S obzirom da Intel (vjerovatno) ima ogromnu zaradu po svakom procesoru, može se desiti da obore cijene i sa agresivnim marketingom i dogovorima sa OEM-ima vrate AMD na isto.

16. Stihoklepac

Stihoklepac Moderator

U doba presscot procesora intel je subvencirao prodaju svojih procesora sa 20-30%.

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

17. Neo Bahamut Zero

Pa da, ništa ih ne sprečava da opet nešto slično ne urade, a OEM-ovi jedva dočekaju tako nešto da bi im zarada bila veća.

18. WhiteNinja

WhiteNinja Aktivista

Ne vjerujem da ce intel ponovo posegnuti za tako ocajnim korakom, jednom su platili kaznu zbog toga, mislim da sebi nece dopustit istu gresku.

19. Neo Bahamut Zero

Očajnim korakom? Naprotiv, AMD-u su tada nanijeli trajnu štetu od koje se nije oporavio. Jesu platili, ali vrijedilo je gledajući dugoročno sa poslovne strane.

20. WhiteNinja

WhiteNinja Aktivista

Slazem se upotpunosti, samo problem je i greska AMD sto su tada uagali u nove fabove i kupovali ATI te se uvalili u dugove, umjesto da su ulagali u razvoj novog procesora. Mislim da bi im to danas islo dosta teze jer trziste i javnost su relativno dobro informisani o novim AMD-ovim procesorima. Osim ako opet Intel ne pocne potkupljivat recenzente i software developere. :D