Google Android - oficijelna tema

Discussion in 'TV, Hi-Fi, telefoni, tableti, satovi, IoT oprema' started by Esh, Mar 1, 2008.

1. Majesco

Majesco Aktivista

Nije to Xiaomi:D

Ja kad sam prebacivao, isao preko maila, doduse sa androida na drugi android telefon.
    Prebacio na mail backup i sa tim se mail-om prijavio na telefon i sve je povuklo, viber, whatsapp, kontakte cak i postavke telefona iako je drugi proizvodac telefona.
    Ima li takva neka opcija ne iPhone-u.

2. Reznor

Reznor Overclocker

Kod iPhone ne može to recimo za Viber osim sa možda nekim 3rd party solution, jer se backup radi na Google Drive odnosno iCloud koji nisu interchangeable, ne komuniciraju jedan s drugim na taj način.
    Ako komunikacija ide kroz samu app tipa kao što Facebook i Instagram rade, onda se sve konverzacije na bilo kojoj platformi povlače s iste lokacije.
    Za WhatsApp ima ovo: https://faq.whatsapp.com/686469079565350

Nemam WhatsApp, samo Viber i Telegram, mada i Viber bih da brišem, jer mi loše radi na iOS, ali ne mogu jer imam važne kontakte koji ne koriste ništa drugo.

3. mobsterc

mobsterc Overclocker

Ima huawei neki app phone clone ali nista, samo stoji na oba ekrana povezivanje.. mislim da ce biti varijanta da pokusa na neki samsung pa onda sav backup na google drive i onda na iphone sta bude moglo

4. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Sta se ima komentarisati. Jerry je uzeo skalpel i sikom skinuo te prstene.

Isto ko ono kad savijaju telefone, sto nema nikakvog smisla.

5. mobsterc

mobsterc Overclocker

Poenta je build quality, ne ocekuje se odavno ni od xiaomi ovako zalijepiti za ukras oko kamere, ali vidim da si die hard fan sljamsunga. Losije rijeseni prsteni nego na s24u, osakacena olovka, dakle downgrade u bq, poboljsanje novi cip i eto popravljen display.

kako bend test nema smisla, pa jel se iphone 6, 7 savijao ljudima u dzepu. Sta je problem priznati kada je nesto lose rijeseno…

Last edited: Feb 8, 2025
  6. EL NINO CFC

EL NINO CFC Veteran foruma

Opet, bolan frajer skida skalpelom te prsenove, i to jasno vidis da mu treba odredjena sila da ih skine.

Build quality nema veze s time, trebaju li svi ici appleovim putem kad bukvalno nisi mogao zamjeniti zadnje staklo bez pripadajuce opreme.

Downgrade olovke sto je izgubila bluetooth funkcionalnost nije downgrade u build qualityu nego u funkcionalnosti.

Nisam ja nikakav fanboy, nego si se ti nakacio na samsung i nalazis besmislene stvari.

Pa savijao se iphone 6 plus, i to se nije savijao svaki, vjerujem da mozes i sad naci ako zelis primjerak koji nije bio savijen.

Logicnije bi bilo da si prozvao Google jer na nekim Pixel 9 uredjajima je upravo poceo taj ring se odvajati od kucista, sam od sebe. E to je los build quality.

Mada mozda mi razlicito tumacimo sta je los build quality. Za mene je kad se uredjaj pocne brzo habati sam od sebe, pokvare se tipke, odvoji se ekran, napuse se baterija, pixeli pocnu crkavati, i sl.

A ne kad neko uzme telefon i na silu ga ostecuje.

7. Haker

Haker Veteran foruma

Da se sami odlijepe onda bi bio fail, ovako besmisleno, običan ukras i to je to.
    Ne kontam, apple isto radi vec godinama, isti telefon izbacuje jedini upgrade kamera i chipset. Samsung nema konkurenciju kao ni apple pa im se može, posebno u Americi gdje ne možeš kupiti Kineze sve i da hoćeš

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

8. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa fail je i ukras zalijepiti na flagship, poprilicno sam siguran da ce otpadati nakon nekoliko godina, to se moglo masinski uraditi, uklopiti... vidio si i zazore koje su ostavili, tu ce se prasina skupljati.
    Ne hvalim ja apple, isto sranje, cim su ovi docekali priliku, postali isti, odnosno jos gori, jer za mene je ovo downgrade u bq u odnosu na s24u

Last edited: Feb 9, 2025
  9. Haker

Haker Veteran foruma

Treba da razumiješ da si to vec napisao sto puta :)

Zaljepljeni ukrasi, nema BT u olovci nikog nije briga za to. Ja ne znam da iko koristi tu olovku, po meni bi je trebali izbaciti, staviti veću bateriju i ukinuti ovaj plus model i ostaviti samo mali S i da ovaj postane pro.
    Meni je najveći fail sto nisu stavili ovu novu bateriju, jebeš prstenove.

Da ne ispadne da branim neki brend ja nikad nisam imao ove telefone preko 1000 eura niti bih ikad dao pare za to.

10. Reznor

Reznor Overclocker

Olovka je tu jer Ultri daje neki poseban šmek da je izdvoji od običnih modela, što je nekad bila Note serija. Iskreno je Ultra trebala biti samo kamera, a Note da je i dalje Note serija. Ovako sad kako kamera više nije fazon, jedino je olovka unikatan feature.

11. DSA

DSA Aktivista

Ako ima neko s2[emoji292]u da prodaje nek mi pise u pm

12. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa tako je, olovka je fail, ali i o tome sam vec pisao :D

Kako nikoga nije briga za build quality :/ pogotovo u tom cjenovnom rangu i ne mozes mi reci da je to za ocekivati od vrha ponude, da nessto lijepe sa vanjske strane.. Xiaomi telefon je vrijedniji sada kada uzmes troskove hw-a od samsunga. Odavno ti daju dosta napredniji fc a sada i baterije. Eno onaj gamerski telefon, kamera prednja ispod displaya, ne vidi se.. znaci inovacije vise necemo imati dok neko od manjih ne napravi. Android gubi jednu veliku prednost koju je imao.

zoi likes this.
  13. zoi

zoi Veteran foruma

Ne gubi Android nego Samsung :) Koji nema valjanu konkurenciju u Android svijetu.

14. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Koji s2x ultra, ja imam s22 u 12/512, mozda bi isao na upgrade konacno.

15. DSA

DSA Aktivista

S dvadeset cetiri ultra

16. mobsterc

mobsterc Overclocker

Pa time gubi android jer kada hoces najbolji android to je bio samsung, ako se on sroza sumnjam da ce ljudi traziti alternativu u xiomi i ostal kineza. Islo drvlje i kamenje na xiaomi, onda mozemo reci kome je bitno sto mora 10min provesti da pogasi reklame, ili sto tamo neka aplikacija koju ‘niko ne koristi’ ne radi na njemu.
    Po meni samsung samo dobija, u smislu para, sve vise stede na hw preko ledja korisnika, jer to sto nema konkurenciju bas iskoristavaju. Je li im ostao ijedan hw segment u cemu su najbolji?

Last edited: Feb 9, 2025
  17. Bio_Sam_Zmijanac

Bio_Sam_Zmijanac Veteran foruma

Sad malo citam u S22 Ultra se ugrađivala dva SoC.Kod mene je SOC Snapdragon 8 gen 1, a vidim recimo ima modela sa Exynos 2200. Jel mu Snapdragon dođe bolja opcija!?

18. Haker

Haker Veteran foruma

Dodje

19. Qler

Qler Veteran foruma

Snapdragon je bio za usa tržište i puno je bolji.

20. selvin

selvin Moderator

Zapravo Exynos je u Europi bio, a Snapdragon ostatak svijeta.

zippoo likes this.