EPN - oficijelni thread

Discussion in 'Internet provideri, umrežavanje i web servisi' started by zilo, Dec 22, 2005.

 1. NeTRa1der

  NeTRa1der Komšija

  nema na zoni nikakvih ogranicenja

  evo gledam malo stranicu BH Cabel Net-a, i citam: "Jedna od usluga koju BHCabelNET doo testira i ima namjeru da ponudi svojim korisnicima u skorije vrijeme jeste usluga digitalne televizije. Digitalizacija kablovske mreže je logičan slijed razvoja BHCabelNET-a i kompanija ubrzanim tempom radi na prilagođavanju svoje mreže evropskim i svjetskim trendovima."
  ne znam da li ovvi njihovi "testovi" imaju kakvog uticaja na ove anomalije...ali mi nikako nije jasna jedna anomalija koja se kod mene javlja: da na Personal paketu mogu skidati sa 80 kila/s :D
   
 2. nFare

  nFare Komšija

  Da se tuspasim i ja, izgleda da je problem sa svim sto ima veze sa Bihnet-ovim serverima, HWB jedva otvorim, ping - time out.
   
 3. hurmash1ca

  hurmash1ca Moderator

  I meni se cini da ima nekih problema sa HWB serverom, ali proci ce valjda. Usput, ping na HWB nikad ne prolazi iz nekog razloga.
   
 4. NeTRa1der

  NeTRa1der Komšija

 5. Esh

  Esh HWB

  Pa nije bas da je nesto extremno zanimljiva ponuda, svi paketi su veoma limitirani...
   
 6. ming

  ming Veteran foruma

  Cuj europroNET (Bosnia)

  Ja sam mislio da je europronet nova gvineja :lol:
   
 7. Qler

  Qler Veteran foruma

  ja sam na ovom FUN paketu, i nisu mi nista promijenili sad. jedino su nedavno digli limit sa 6 na 10GB.. ali brzina je i dalje 1024/256... sto je postalo sporo..
   
 8. NeTRa1der

  NeTRa1der Komšija

  ma citava ponuda je kod njih spora, ko da ne nude usluge cable interneta nego dial-up.

  meni smijesno kada sam procitao profil firme:
  "europroNET Bosnia nudi usluge Internet mreže na evropskom nivou kvaliteta u konkurentnim uslovima i poslovanje obavlja na bazi evropskih moralnih standarda, što podrazumjeva sklapanje samo fer i korektnih poslova."

  nije mi jasno o kakvom nivou kvaliteta oni pricaju...mi cemo osijediti cekajuci da oni (ili bilo koji drugi provider, koji nudi tzv. "broadband internet") pocnu pruzati usluge na evropskom nivou kvaliteta, a da ne pricam na svjetskom nivou, pfffff, evo rollam se po podu od smijeha!
   
 9. harisx

  harisx Guest

  eh ovako....procito sam pola teme...vidio da se neki zale na EPN...ja imam vise problema sa njim, pa sad nezz je li to do menee ili do njih...
  Problem 1 :
  Imao sam prvo jedan racunar, normala prikacen na net. Kasnije uzo jos jedan, i njega prikacio na net. Normala sve radilo, odjednom samo radi na jednom. Kasnije kupim jos 2 laptopa, pa hocu da i njih prikacim na net. Odem posavijetujem se sa covijekom koji radi sa mrezama, ima svoju radnju servis ma sve. Kaze kupis router, dvije nake kartice ovo noo. ja to sve kupim obajsni on kako sta. ja napravim sva 4 racunara na netu. Nakon par dana pocne pucat konekcija stalno, ali bas stalno. Znao sam skidati fail od 20MB po 20 minuta, onda mi je oslabila konekcija ( fan paket ). E jel to do njih ili do mene. Samo da napomenem da su sada samo 2 racunara prikacena na net.

  Problem 2 :
  Eh ovako FreeZona. Kada sam stavljo onaj router, napravio sam jednu konekciju na sva 4 racunara, normala upiso username i pasword, ali nemogu da izbrisem tu konekciju. Prilikom obaranja sistema sijetio sam se FreeZone i te konekcije, pa kada sam podigo sistem, instaliro drajver za LAN, otiso da napravim konekciju da mogu i na FreeZonu da uletim, ja tamo kad vec konekcija napravljena. Odem na Internet otvorim izbaci mi normala http://www.msn.com adresu radi internet.
  E kako da napravim da mi mogu 2 racunara biti na internetu, a da mogu da koristim FreeZonu.
  Znam da ima pametnih ovdije, zato pomagajte. Malo mi je ovo limita na Fun paketu
   
 10. vutra

  vutra Komšija

  Što se tiče drugog problema, mislim da nije moguće da sa iste IP adrese budeš na "NET-u" i FreeZoni!
  Dobro se sjećam da su na pitanje da li je moguće u isto vrijeme surfati netom i biti na FreeZoni, odgovorili da to tehnički nije moguće :roll:
  Toliko o "evropskom nivou kvaliteta u konkurentnim uslovima"! :?
   
 11. pac

  pac Komšija

  Mislim da je ipak moguce. Znam da se Dog nekad oko toga petljao i uspio ali preko Virtual Machin-e. Potrazit cu malo ove stare postove, ako nadjem javim.
   
 12. Moncho

  Moncho Komšija

  naravno da je moguce, ako to ISP dozvoli. Evo recimo primjer HS-a, imas kod njih nazovim nesto djabe, cak nemoras ni konekciju praviti na net, mozes pristupiti tome necemu. Dakle, postavljeno je u LANu. Upali pppoe i normalno prodje i normalna na net ide, dok ti radi i ono nesto! :)
   
 13. Sleeper

  Sleeper Komšija

  Da je meni da mi bude flat(personal) kao sto je bio ....brzina downloada me ne dira nesto posebno(upload mi je vazan zbog uTorrenta...da mi je na 256/256 kbit/s! :lol: ).
  Neko je iznad napisao da ogranicava uTorrent upload na 5 kb/s..meni ide surfanje normalno na 9kb/s upload(al me download od 20 kb/s ubi ako je kakva "teza" stranica).

  BTW.Free Zona je losa zamijena interneta(da je kao sto nije nebi ni postojala).
   
 14. mjasmin

  mjasmin Novi član

  Upravu si moguće je kada drugu konekciju podignes na Virtuelnoj masini
   
 15. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  naravno da je moguce biti istovremeno i u FZ i na netu, samo to provider mora kod sebe fino izroutirati i to mu je dosta vise posla. provideru je tesko razgraniciti saobracaj iz fz i interneta, pogotovo ako to ide s jedne source ip adrese. na taj nacin bi morao naplacivati saobracaj po destination ip adresi, a nisam puno upucen koliko je to tesko izvesti. takodjer, vjerovatno su htjeli da malo i rasterete opremu, jer bi bilo dosta vise zagusenja i vecih pingova da i fz i net idu preko istih routera. bilo bi nefer da meni neko smeta dok igram cod4 na netu, a on skida pornic sa fz :evil: ja svoje igranje placam, a on šlajfa djabane :lol:
   
 16. nFare

  nFare Komšija

  Imam cudnu situaciju sa cable zonom, recimo nakon skinutih 300-tinjak mb-a download opadne drasticno ili stane potpuno, moram refresh da nastavi, sad jeli to neka ćarlama da smanje protok ili je nesta do mene, ili da ih zovem ? :D
   
 17. kolinsb

  kolinsb Veteran foruma

  vjerovatno do njih :) i ne vrijedi ti zvati :mrgreen:
   
 18. nFare

  nFare Komšija

  Ma i ja pretpostavljam da je do njih isto tako pretpostavljam sta ce mi reci ako nazovem, nego reko ako ima jos neko da podijeli nevolju sa mnom. :D
   
 19. .ba

  .ba Novi član

  Evo da malo osvežimo temu.Kao što vidimo LOL je ponudio dosta dobru cable uslugu.Nisu ni oni savršeni ali napreduju.O xDSL-u da ne govorim.
  Planira li EPN šta raditi na poboljšanju usluge,povećanju limita,brzine paketa,kao i na poboljšanju free zone.Mnogu su uploaderi napustili EPN tako da je sada free zona u katastrofalnom stanju.
   
 20. Moncho

  Moncho Komšija

  Pogresno mjesto za pitanje, to adresiraj na njihov support mail.